ΕΛΛΑΔΑ

Πήλιο: Αίσιο τέλος στην αναζήτηση του 55χρονου στα χιονισμένα Χάνια (pics)

Πήλιο: Αίσιο τέλος στην αναζήτηση του 55χρονου στα χιονισμένα Χάνια (pics)

Καιρός: Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση ενός 55χρονου ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού από το Βόλο που το απόγευμα του Σαββάτου (13/1), πήγε στην κορυφή του Πηλίου με σκοπό να επισκευάσει μία κεραία και εγκλωβίστηκε λόγω χιονοθύελλας.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο 55χρονος άνδρας βρέθηκε στο σημείο του Πλιασιδιού, που βρίσκεται οι ραδιοφωνικές κεραίες, αλλά λίγο μετά τις 5 τον έπιασε χιονοθύελλα, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστεί και να χαθεί.

Ο 55χρονος άνδρας είχε την ψυχραιμία να καλέσει τον τεχνικό του ραδιοφώνου του, που ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στις 6 το απόγευμα και ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού του. Φίλος του ξεκίνησε με εκτός δρόμου αυτοκίνητο και τον προσέγγισε, λίγο μετά τις 7 το βράδυ και άρχισαν να κατεβαίνουν την πλαγιά προς το δρόμο, πεζοί.

Στο μεταξύ, στη διασταύρωση του δρόμου στα Χάνια με τις κεραίες, έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα και ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, με τη συνδρομή εκχιονιστικού μηχανήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τελικά, οι πυροσβέστες προσέγγισαν με όχημα μετά τις 7 το βράδυ τον 55χρονο με τον φίλο του, που τους βοήθησαν στην πορεία τους προς το δρόμο, όπου τελικά έφτασαν μετά τις 8.30 τη νύχτα.

Ο 55χρονος επιβιβάστηκε μαζί με το φίλο του στο εκτός δρόμου αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στην πόλη του Βόλου.

Σημειώνεται ότι επί τόπου πήγε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά όταν διαπίστωσε ότι ο 55χρονος είναι καλά στην υγεία του και δεν ήταν τραυματισμένος, αποχώρησε.

Στο σημείο των κεραιών υπάρχουν περίπου 50 εκατοστά χιονιού, ενώ ο δρόμος προς Χάνια είναι καθαρός από εκχιονιστικά μηχανήματα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου

Σχετικές ειδήσεις