ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τραγούδια και πυροτεχνήματα στην έναρξη του Καρναβαλιού (pics)

Πάτρα: Τραγούδια και πυροτεχνήματα στην έναρξη του Καρναβαλιού (pics)

Με μία φαντασμαγορική τελετή στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Γεωργίου ξεκίνησε το πατρινό καρναβάλι.

Την έναρξη του καρναβαλιού κήρυξε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος τόνισε: «Θέλουμε το πατρινό καρναβάλι να συνεχίσει την ιστορική διαδρομή του, μακριά από την εμπορευματοποίηση και την υποκουλτούρα, να παραμείνει στα χέρια του λαού και της νεολαίας της Πάτρας».

Όσον αφορά στο κεντρικό θέμα του φετινού καρναβαλιού, ο Κώστας Πελετίδης εξήγησε ότι «επιλέξαμε φέτος σαν κεντρικό θέμα την ανεργία, γιατί έχει φωλιάσει στην πλειοψηφία των σπιτιών μας, γιατί εμποδίζει τη νεολαία μας να ανοίξει τα φτερά της και να γευτεί τη χαρά της ζωής». Μάλιστα, ο δήμαρχος Πατρέων επικαλέστηκε σε αυτό σημείο στίχους του Κωστή Παλαμά από το ποίημά του «Εμείς οι Εργάτες», λέγοντας: «έχουμε χρέος να υψώσουμε φωνή αλληλεγγύης "σε αυτούς που με τον ιδρώτα τους ζυμώνουν του κόσμου το ψωμί"».

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με φοιτητές της δραματικής σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, οι οποίοι χαιρέτησαν τον κόσμο με καρναβαλικά τραγούδια. Μετά το δρώμενο ακολούθησε ρίψη πυροτεχνημάτων και συναυλία με το συγκρότημα «Los Cubaneros».

Στη συνέχεια οι «σοκαλοτορίχτες» τήρησαν το έθιμο του καρναβαλιού και έριξαν σοκολάτες προς τον κόσμο που παρακολουθούσε την τελετή.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Νewsbomb.gr

Πηγή: patrastimes.gr

Σχετικές ειδήσεις