ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσηκώνονται οι αγρότες: Από τη Φλώρινα ως την Κρήτη στήνονται μπλόκα (pics+vid)

Ξεσηκώνονται οι αγρότες: Από τη Φλώρινα ως την Κρήτη στήνονται μπλόκα (pics+vid)

Μπλόκα αγροτών | Ειδήσεις: Αποφασισμένοι να εναντιωθούν στην κυβερνητική πολιτική είναι οι αγρότες όλης της χώρας, οι οποίοι «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους και δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις, με στήσιμο μπλόκων στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.

«ΠΡΕΜΙΕΡΑ» ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα (22/01/2018) από την Καρδίτσα, με τους αγρότες του νομού να παρατάσσονται στον κόμβο του «Δέλτα» στον εθνικό δρόμο Ε-65.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το karditsalive.net, στο σημείο η κυκλοφορία των οχημάτων σταμάτησε από αρκετά νωρίς, με την Αστυνομία να αποκλείει την πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, τόσο στο ρεύμα προς Λαμία, όσο και προς τα Τρίκαλα.

Δείτε το βίντεο:

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, αγρότες και τρακτέρ ήταν σε αναμονή σε παράδρομους, προκειμένου να αδειάσει ο Ε-65 από τη ροή των οχημάτων που βρισκότανε ήδη μέσα σε αυτόν και αμέσως μετά επιτράπηκε η κίνηση των γεωργικών ελκυστήρων και η παράταξή τους και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου.

Η είσοδός τους έγινε και από τις δύο κατευθύνσεις καθώς τα τρακτέρ που ήρθαν από την Καρδίτσα προς το Δέλτα εισήλθαν από το ρεύμα προς Λαμία, ενώ τα υπόλοιπα που έφθασαν από Παλαμά, Ιτέα, Ματαράγκα, Σοφάδες κ.λ.π., εισήρθαν από το ρεύμα προς Τρίκαλα.

Σημειώνεται, πάντως, πως την Τετάρτη, στη Νίκαια της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή διευρυμένη συνάντηση αγροτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που δεν συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ώστε να συζητήσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους, αλλά και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Εξάλλου, την Τετάρτη (24/01/2018), σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αγρότες των Τρικάλων, στο Μεγαλοχώρι, ενώ το ίδιο θα πράξουν και οι συνάδελφοί τους την Πέμπτη (25/01/2018) από τη Λάρισα, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Παράλληλα, στο νομό Μαγνησίας οι αγρότες θα αποφασίσουν την Τετάρτη για τη δική τους μορφή διαμαρτυρίας, με τα σενάρια να δείχνουν αποκλεισμό του κόμβου της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Αερινού.

Σε ό,τι αφορά την Κρήτη, η αρχή των αγροτικών κινητοποιήσεων θα γίνει από το Ηράκλειο, με τα αγροτικά μηχανήματα να παρατάσσονται στην Πραιτώρια.

Στην Ημαθία, οι αγρότες αναμένεται να βγουν την Πέμπτη με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ την ίδια ημέρα τρακτέρ θα παραταχθούν και στον κόμβο της Μεσσήνης από τους αγρότες της Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ, τη «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων παίρνουν από την Παρασκευή (26/01/2018) οι αγρότες σε Άρτα και Πρέβεζα που δίνουν «ραντεβού» με τα τρακτέρ τους στη γέφυρα της Άρτας.

Αμέσως μετά, το Σάββατο (27/01/2018) παίρνουν σειρά οι συνάδελφοί τους από το νομό Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι αναμένεται να στήσουν μπλόκα στους κόμβους της Ερμίτσας και της Συκιάς.

Επιπλέον, την Κυριακή (28/01/2018) τρακτέρ θα βρίσκονται στη γέφυρα Αγραφιώτη του νομού Ευρυτανίας αλλά και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη.

Τέλος, την ερχόμενη Δευτέρα (29/01/2018) οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με μπλοκα σε Φλώρινα και Φθιώτιδα, με τους αγρότες της Λαμίας να αποκλείουν τους κόμβους σε Ανθήλη και Δομοκό.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα μπλόκα των αγροτών

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα (πηγή: Eurokinissi)

Πηγή βίντεο: Karditsalive.net

Σχετικές ειδήσεις