ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες - ΣΟΚ μέσα από το φλεγόμενο διαμέρισμα με το αβοήθητο βρέφος

Εικόνες - ΣΟΚ μέσα από το φλεγόμενο διαμέρισμα με το αβοήθητο βρέφος

Αδυνατεί να πιστέψει ο ανθρώπινος νους, πώς ένα μωρό ηλικίας 15 μηνών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε διαμέρισμα το οποίο είχε τυλιχτεί στις φλόγες στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εικόνες μέσα από το διαμέρισμα στην οδό Αριστομένους προκαλούν σοκ, ιδιαίτερα από το σημείο όπου βρισκόταν το άτυχο βρέφος και απεικονίζεται η κούνια του, καθώς όπως φαίνεται έχει σχεδόν καεί ολοσχερώς.

Το μωρό το οποίο σώθηκε από τους πυροσβέστες, νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση καθώς είναι διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές στο Νοσοκομείο Παίδων.

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων Μανώλης Παπασσάβας, το βρέφος έχει εισπνεύσει καπνό για αρκετή ώρα, ενώ φέρει και εγκαύματα στο σώμα του.

Όταν το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του, επεσήμανε ο ίδιος.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της μητέρας η οποία έχει άλλα δύο ανήλικα παιδιά και ήταν εξαφανισμένη στη διάρκεια του συμβάντος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ένοικοι της πολυκατοικίας κάλεσαν την Πυροσβεστική, ενώ η μητέρα εξαφανίστηκε και το βρέφος συνόδευτηκε στο νοσοκομείο από τη θεία του.

Δικογραφία σε βάρος της μητέρας

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του παιδιού, ηλικίας ενός έτους, που εντοπίστηκε μόνο του, από πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς τα ξημερώματα (24/1) σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, που βρίσκεται στην οδό Αριστομένους, λίγο πριν από τις 2:30, ενώ μόλις μπήκαν στο χώρο οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα. Αμέσως μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η θεία του παιδιού, που μένει έναν όροφο πιο κάτω συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Παίδων και η μητέρα του.

Η 35χρονη, όπως είπε στην Αστυνομία έχει άλλα δύο παιδιά, ενώ την ώρα της πυρκαγιάς απουσίαζε από το διαμέρισμα. Σημειώνεται, τέλος, ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Δείτε τις εικόνες από το διαμέρισμα που τυλίχτηκε στις φλόγες στη gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Eurokinissi

Σχετικές ειδήσεις