ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες εικόνες στην Κρήτη! Αρχαία πεταμένα ανάμεσα σε καλοριφέρ και σωλήνες (pics)

Απίστευτες εικόνες στην Κρήτη! Αρχαία πεταμένα ανάμεσα σε καλοριφέρ και σωλήνες (pics)

Μάντρα άχρηστων υλικών θυμίζει ο περίβολος του παλιού καπνοκοπτηρίου στο κτίριο της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων!

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες στη gallery του άρθρου, αρχαία αντικείμενα βρίσκονται πεταμένα ανάμεσα σε παλιά καλοριφέρ και σκουριασμένους σωλήνες.

Οι σκηνές είναι πραγματικά απίστευτες! Μπαίνοντας κανείς στον περίβολο του παλαιού καπνοκοπτηρίου που σήμερα στεγάζονται οι αρχαιολογικές υπηρεσίες αντικρίζει κανείς διάσπαρτα πεταμένα αρχαία αντικείμενα δεξιά και αριστερά είτε μέσα σε τελάρα που έχουν χορταριάσει.

Κάτω από δύο υπόστεγα υπάρχουν και εκεί κούτες και κασόνια με διάφορα αντικείμενα από ανασκαφές αλλά και αυτοκίνητα προφανώς υπαλλήλων για να μην βρέχονται το χειμώνα ή να μην λιάζονται το καλοκαίρι.

Όλο το προαύλιο έχει χωμάτινο δάπεδο με αποτέλεσμα το χειμώνα οι πολίτες που επισκέπτονται την εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων να πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια να αποφύγουν τις λακκούβες με νερά και λάσπες.

Οι φωτογραφίες δεν είναι παρά ένα μικρό δείγμα του τι συναντούν εκεί οι πολίτες που καθημερινά επισκέπτονται το χώρο.

Θα περίμενε κανείς από εκείνους που έχουν την ευθύνη για τη διαφύλαξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς να είναι περισσότερο προσεκτικοί και ευαίσθητοι.

Είναι προφανές ότι μία βόλτα στο πανέμορφο κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της εφορείας βυζαντινών αρχαιοτήτων στο Ηράκλειο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να μην σέβονται οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι τα αρχαία αντικείμενα αλλά ακόμα και το χώρο όπου εργάζονται…

Πηγή: flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις