ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίγο τραγωδία στην Αμαλιάδα: Πατέρας και γιος κινδύνευσαν από ετοιμόρροπο κτήριο

Παραλίγο τραγωδία στην Αμαλιάδα: Πατέρας και γιος κινδύνευσαν από ετοιμόρροπο κτήριο

Άκρως επικίνδυνο για πεζούς και οδηγούς έχει καταστεί εγκαταλελειμμένο ετοιμόρροπο κτήριο επί της οδού Παπαφλέσσα στην Αμαλιάδα, το οποίο καταρρέει ώρα με την ώρα.

Όπως κατήγγειλε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πατέρας ενός ανηλίκου, τόσο ο ίδιος όσο και το παιδί του κινδύνευσαν την περασμένη Κυριακή (21/1) να τραυματιστούν από την πτώση τμήματος του κτηρίου. Όπως λέει ο γονιός, πέρασε το μεσημέρι της Κυριακής από το σημείο με το αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε και ο ανήλικος γιος του, καθώς μένει λίγα μέτρα από το σημείο και για λίγα δευτερόλεπτα απέφυγαν τον τραυματισμό καθώς κατέρρευσε ένα τμήμα της κατοικίας.

Κατέρρευσε τμήμα

Παλιά κεραμίδια και τοιχοποιία κατέρρευσαν επί του πεζοδρομίου και του δρόμου, θέτοντας σε κίνδυνο τους διερχόμενους. Ο γονιός δεν πίστευε στα μάτια του και έκανε το σταυρό του που δεν τραυματίστηκε ο ίδιος και κυρίως το παιδί του και όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» απευθύνθηκε στον Δήμαρχο για να απομακρυνθούν τα μπάζα και να ληφθεί μέριμνα για το κτίριο προκειμένου να μην προκληθούν ατυχήματα ή ακόμη και δυστυχήματα στο σημείο.

Τόσο ο ίδιος ο πατέρας που είδε μπροστά στα μάτια του να πέφτει τμήμα του κτιρίου, όσο και άλλοι περίοικοι υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο ετοιμόρροπο, που καλύπτει σημαντική έκταση, βρίσκεται εγκαταλελειμμένο επί σειρά ετών και δεν γνωρίζουν καν εάν υπάρχει ιδιοκτήτης. Γι’ αυτό και καλούν τον δήμο να πράξει τα δέοντα, προκειμένου να προχωρήσει η κατεδάφισή του, γιατί καταρρέει ημέρα με την ημέρα. Συν τις άλλοις, το εσωτερικό του έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, ενώ περίοικοι αναφέρουν ότι εκεί βρίσκουν πολλές καταφύγιο και περιθωριοποιημένα άτομα, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την ασφάλειά τους αλλά και για τυχόν παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις