ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνει τη μουσική στα μαγαζιά ο Καμίνης: Τι θα γίνει με τα μπαρ στο Κολωνάκι

Κλείνει τη μουσική στα μαγαζιά ο Καμίνης: Τι θα γίνει με τα μπαρ στο Κολωνάκι

Στην επιβολή ενός νέου ωραρίου για τη μουσική που παίζουν τα μπαρ και οι καφετέριες στο Κολωνάκι προχωρά, με απόφασή του, ο δήμος Αθηναίων, λόγω της ηχορρύπανσης και των παραπόνων που γίνονται σωρηδόν πλέον από τους περίοικους.

Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, όπως γράφει η «Καθημερινή», το ωράριο παρατείνεται και προβλέπει ότι τις τέσσερις πρώτες εργάσιμες ημέρες τα μπαρ θα μπορούν να παίζουν μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και τις αργίες θα έχουν μία ώρα επιπλέον, δηλαδή μέχρι τη 01:00. Παράλληλα, τις Κυριακές θα ισχύει το ωράριο των καθημερινών.

Το ζητούμενο, βεβαίως, στον απόηχο της συγκεκριμένης ρύθμισης, είναι εάν και κατά πόσο το νέο ωράριο θα τηρείται αυστηρά από τους καταστηματάρχες της περιοχής, αλλά και πόσο εύκολα θα ελέγχεται από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Μιλώντας για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας του δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς εκτίμησε πως η απόφαση της δημοτικής αρχής ήταν επιβεβλημένη.

«Η κατάσταση στην περιοχή του Κολωνακίου είχε ξεφύγει. Η δημοτική κοινότητα ακούγοντας τα παράπονα των κατοίκων πήρε αυτή την απόφαση για να μην γίνει σε όλα τα χαρακτηριστικά του Γκάζι επειδή υπάρχουν γύρω και κατοικίες», ανέφερε ο κ. Βαρελάς.

Ο ίδιος, ωστόσο, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το εάν θα υπάρξει συμμόρφωση ως προς το νέο ωράριο. Παράλληλα, προανήγγειλε κινητοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, με εντατικούς ελέγχους στα θέματα της ηχορρύπανσης.

Σχετικές ειδήσεις