Βίντεο - ντοκουμέντο από την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στα ΜΑΤ στην Καισαριανή

Περίπου είκοσι άτομα επιτέθηκαν το απόγευμα της…

Υπόθεση Πετσίτη: 21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν εξηγήσεις από τον Νίκο Παππά

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την πολύκροτη…

Ισχυρός σεισμός: Γιατί κινδυνεύουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη (χάρτες)

Η περιοχή της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει…

Δολοφονία Ρόδος: Κάποιοι σκότωσαν τη νεαρή κοπέλα, δυο και τρεις φορές

Δολοφονία Ρόδος: Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για…

Καιρός: Νέες χιονοπτώσεις την Πέμπτη και σε ημιορεινά! Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου (Video)

Καιρός: Πρόσκαρη θα είναι την Τετάρτη η βελτίωση…

Φθιώτιδα: Η γιαγιά κατάλαβε τους απατεώνες - Πώς γλίτωσε δύο φορές σε λίγες ημέρες

Φθιώτιδα: Η γιαγιά κατάλαβε τους απατεώνες - Πώς γλίτωσε δύο φορές σε λίγες ημέρες

Δύο φορές προσπάθησαν να τις αποσπάσουν χρήματα αλλά δεν κατάφεραν να την ξεγελάσουν…

Στόχος απατεώνων έγινε ηλικιωμένη γυναίκα που ζει στο Κόμμα Λαμίας, καθώς δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες, οι επιτήδειοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ - και όχι μόνο - προσπάθησαν να τις αποσπάσουν χρήματα, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρουν.

Όπως αναφέρει το amiareport.gr, η τελευταία απόπειρα έγινε το πρωί της Παρασκευής (26/1), όταν δύο άνδρες έφτασαν με ΙΧ έξω από το σπίτι της, υποστηρίζοντας ο ένας ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ κι ο άλλος της αστυνομίας!

Το σενάριο που χρησιμοποίησαν ήταν ότι έπρεπε να ελεγχθεί ο ηλεκτρολογικός πίνακας, καθώς υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς από βραχυκύκλωμα. Η γιαγιά όμως τους χάλασε το παραμύθι, καθώς αμέσως πήρε τηλέφωνο συγγενή της προκειμένου να τον ενημερώσει, κίνηση που έτρεψε σε φυγή τους δύο απατεώνες.

Είχε προηγηθεί μέσα στην ίδια εβδομάδα μία άλλη επίσκεψη στην ηλικιωμένη, από γυναίκα - απατεώνα όμως, που υποστήριζε ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ. Της είχε πει να βάλει τα χρήματα σε μια μαξιλαροθήκη και να βγει από το σπίτι μην πάρει φωτιά από τη βλάβη που υποτίθεται είχε ο πίνακας της. Η αποστομωτική όμως απάντηση της ηλικιωμένης κυρίας ότι «τόσα που έχω δεν πάνε να καούν», είχε αποθαρρύνει την κλέφτρα που δε ρισκάρισε να παραμείνει στο σημείο.

Ωστόσο το συγκεκριμένο επεισόδιο είχε πονηρέψει τη γιαγιά, που ενημέρωσε γείτονά της και εκείνος της είπε ότι σε οποιαδήποτε επίσκεψη να πάρει την αστυνομία. Κάπως έτσι γλύτωσε από τα «νύχια» των απατεώνων που έχουν γίνει μάστιγα το τελευταίο διάστημα, με δεκάδες θύματα ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους σε όλη την Ελλάδα.