ΕΛΛΑΔΑ

Οικογένεια με τρία παιδιά ταξίδεψε με ποδήλατο από τη Φινλανδία στην Κρήτη!

Οικογένεια με τρία παιδιά ταξίδεψε με ποδήλατο από τη Φινλανδία στην Κρήτη!

Έφτασαν στα Χανιά, διασχίζοντας ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης σε δύο τροχούς.

Πήραν τα τρία μικρά παιδιά τους, λίγες αποσκευές και με τα ποδήλατά τους ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο από την Φινλανδία με σκοπό να γνωρίσουν πολλές διαφορετικές χώρες και να καταλήξουν στην Κρήτη.

Η πενταμελής οικογένεια των Φινλανδών έφτασε στα Χανιά πριν από λίγες εβδομάδες έχοντας καταφέρει να πραγματοποιήσει ένα όνειρο: Να ταξιδέψει από τη βόρεια στη νότια Ευρώπη πάνω σε δύο ρόδες.

«Πήραμε το πλοίο από τη Φινλανδία για τη Γερμανία και από τη Γερμανία αρχίσαμε την ποδηλασία. Διασχίσαμε τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και πήγαμε με τα ποδήλατα στη Σερβία. Από τη Σερβία έπρεπε να πάρουμε το τρένο για την Ελλάδα» ανέφερε η Χίλα Χανέλα.

«Έχουμε πάει στην Κίσαμο, στο Ρέθυμνο και στον Πλακιά, αλλά κυρίως επισκεπτόμαστε μέρη εδώ τριγύρω» λέει ο σύζυγος Γουιλιάμι Χανέλα.

Η οικογένεια των Φινλανδών, επέλεξε να ζήσει κάθε στιγμή της μεγάλης διαδρομής από τη Φινλανδία μέχρι την Κρήτη, απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της ποδηλασίας.

Γιατί όμως δεν επέλεξαν κάποιο άλλο μέσο για το ταξίδι τους;

Ο Γουιλιάμι δίνει την απάντηση: «Δεν ξέρω πώς θα είναι με αυτοκίνητο γιατί δεν είχαμε ποτέ, δεν έχουμε καν δίπλωμα οδήγησης, αλλά αν ταξιδεύεις με λεωφορεία, με αεροπλάνα και άλλα μέσα είναι πολλές φορές που βλέπεις πολλά ωραία μέρη, αλλά δεν μπορείς να σταματάς. Ενώ αν έχεις αρκετό χρόνο και κινείσαι αργά μπορείς να σταματάς σε κάθε μέρος».

Για να φτάσουν μέχρι την Κρήτη με τα τρία παιδιά τους χρειάστηκε να κάνουν πολλές οικονομίες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα επέλεξαν να διανυκτερεύουν σε σκηνή για να εξοικονομούν χρήματα και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της φύσης.

Πηγή: neakriti.gr

Σχετικές ειδήσεις