ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στη Λαμία: Σκύλος δάγκωσε στο πρόσωπο 8χρονο αγοράκι

Σοκ στη Λαμία: Σκύλος δάγκωσε στο πρόσωπο 8χρονο αγοράκι

Τραυματισμένο διακομίστηκε στο νοσοκομείο ένα 8χρονο αγοράκι στα Ρεβενιά Λαμίας, όταν το δάγκωσε σκύλος στο πρόσωπο, ενώ έπαιζε με άλλα παιδιά.

Το παιδί διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Λαμίας και στη συνέχεια στο "Παίδων Αγλαΐα Κυριακού" στην Αθήνα, γιατί φέρει τραύμα στα χείλη και χρειάζεται πλαστική.

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στα Ρεβένια Λαμίας, πίσω από σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το άτυχο παιδάκι, ηλικίας περίπου 7-8 ετών, έπαιζε μαζί το αδελφάκι του και άλλα παιδάκια, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, το αδέσποτο το τραυμάτισε στο πρόσωπο.

Το τραύμα δεν είναι σοβαρό επειδή όμως είναι στο χείλος του παιδιού, χρειάστηκε να μεταφερθεί στη Αθήνα, αφού θα χρειαστεί και τη βοήθεια πλαστικού, ώστε να μην μείνει κάποιο σημάδι.

Το σκυλί το πήρε αμέσως η κτηνίατρος του Δήμου με τον υπεύθυνο περισυλλογής στο κυνοκομείο όπου το σκυλί εξετάστηκε και δεν έχει κάποια μεταδιδόμενη αρρώστια ή οτιδήποτε άλλο. Όπως μας είπαν οι γείτονες το συγκεκριμένο σκυλί είναι χρόνια στην περιοχή και δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου, παρουσιάστηκε στο αστυνομικό μέγαρο για να δώσει κατάθεση ως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα, όπου συνελήφθη και λίγο αργότερα με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

«Ήρθα να ενημερώσω την αστυνομία για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου για το συγκεκριμένο σκυλί και όπως μου είπαν έπρεπε να συλληφθώ ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα. Όπως με ενημέρωσαν οι υπηρεσίες το συγκεκριμένο σκυλί κατόπιν αιτήματος κάτοικων της περιοχής το πήραμε και το στειρώσαμε, το εμβολιάσαμε και το επαναφέραμε στο σημείο, αφού οι ίδιοι οι γείτονες μας το ζήτησαν και όπως είπαν δεν έχει εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά. Τι ακριβώς έγινε με το παιδάκι δεν ξέρω και θέλω να εκφράσω την λύπη μου για το συμβάν και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται η συνεργασία όλων μας. Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, αλλά και τον κύριο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ο οποίος έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα και ελπίζουμε ότι θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση...», είπε στο LamiaReport o Αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου.