Ινδικός γάμος με… Κρητικό γαμπρό (pics)

Ινδικός γάμος με… Κρητικό γαμπρό (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένας γάμος αλλιώτικος και σίγουρα αξέχαστος… σε σκηνικό  Bollywood, αλλά με έντονο το άρωμα της Κρήτης και τελετουργικά που έχουν τις ρίζες τους στα βάθη των αιώνων, με πολύχρωμες φορεσιές και απίθανες χορογραφίες, κέρδισε τις εντυπώσεις.

Μιλάμε φυσικά για το γάμο του Λεωνίδα Ξυλούρη, γιου του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου Ηρακλείου, Γιάννη Ξυλούρη, με την Ινδή εκλεκτή της καρδιάς του, Khushboo Balwani. Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος τους τελέστηκε στις 18 Ιανουαρίου στην πόλη Ghanerao του Rajasthan της Ινδίας, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Στην πραγματικότητα ήταν μία διήμερη γιορτή αφού σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση τα τελετουργικά ξεκίνησαν από την παραμονή του γαμήλιου μυστηρίου με την περίφημη τελετή του Haldi. Είναι ένα τελετουργικό όπου η νύφη και ο γαμπρός αλείφονται με πάστα φτιαγμένη κυρίως από κουρκουμά. Σύμφωνα με την παράδοση η τελετή αυτή θεωρείται σύμβολο ευλογίας για το ζευγάρι και υγιούς οικογενειακής ζωής.

Το ζευγάρι διαμένει στις Βρυξέλλες, όμως ο γάμος έγινε σύμφωνα με όλα τα τελετουργικά... Και επειδή γάμος χωρίς ρακή δεν γίνεται, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγγενείς από την Κρήτη είχαν προνοήσει γι' αυτό, ενώ ταξίδεψαν στη μακρινή Ινδία για να παρευρεθούν στο ευτυχές γεγονός. 

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: cretalive.gr

PHOTO GALLERY