ΕΛΛΑΔΑ

«Κόκκινος» συναγερμός στη Βουλή: Drone πέταξε γύρω από το κοινοβούλιο

«Κόκκινος» συναγερμός στη Βουλή: Drone πέταξε γύρω από το κοινοβούλιο

Συναγερμός σήμανε στη φρουρά της Βουλής την Τετάρτη (31/01) όταν drone πέταξε πάνω από το κοινοβούλιο

Την ώρα που όλες οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Αθήνα ήταν συντονισμένες για την φρούρηση του προέδρου του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν , ένα drone που εμφανίστηκε να πετά γύρω από την Βουλή αναστάτωσε τις υπηρεσίες.

Το drone πετούσε στην περιοχή γύρω από το ελληνικό κοινοβούλιο και όπως φαίνεται από το έγγραφο που έφεραν στο «φως» τα dikaiologitika.gr δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από τις αρχές.

Το τετρακόπτερο που έφερε πάνω του κάμερα καταγραφής, έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στη Βουλή και παρά τοπ γεγονός ότι σήμανε συναγερμός, το μόνο που κατάφεραν είναι να παρακολουθούν την πτήση του μέχρι την στιγμή που ο χειριστής του το προσγείωσε , 10 λεπτά μετά από τον τελευταίο εντοπισμό του, στην περιοχή του Λυκαβηττού, ψηλά στα πολυβολεία.

Δεν είναι γνωστό εάν για την πτήση του drone είχαν ενημερωθεί ή έγινε αντιληπτό από την προσωπική ασφάλεια του Ισραληνού προέδρου και βέβαια προκαλεί ερωτήματα πως είναι δυνατόν με τέτοια μέτρα ασφαλείας να πετά ένα drone ανενόχλητο πάνω από την Βουλή.