Κρήτη: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω των ισχυρών νοτιάδων

Κρήτη: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω των ισχυρών νοτιάδων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία στην Κρήτη, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων, που πνέουν στο νησί από την Παρασκευή, φτάνοντας σε αρκετές περιοχές και τα 8 μποφόρ.

Όπως αναφέρει το Cretapost.gr κλιμάκια της πυροσβεστικής βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να επέμβουν εγκαίρως σε οποιαδήποτε περίπτωση χρειαστεί, είτε για την κατάσβεση πυρκαγιάς είτε για την απομάκρυνση κλαδιών δέντρων και άλλων αντικειμένων, που έχουν μετακινηθεί λόγω των ισχυρών νοτιάδων.

Μάλιστα εφιστούν την προσοχή σε όλους τους πολίτες να αποφύγουν τις αγροτικές εργασίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Την ίδια ώρα την προσοχή των πολιτών εφιστούν και οι λιμενικές αρχές, τονίζοντας σε όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Προβλήματα στις πτήσεις των αεροπλάνων

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροπλάνων. Αν και το πρωί του Σαββάτου οι πτήσεις εκτελούνταν κανονικά από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης”, από το μεσημέρι και μετά υπήρξαν προβήματα στις πτήσεις εσωτερικού.

Δύο πτήσεις από Αθήνα δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου κι έτσι κατευθύνθηκαν τελικά στο αεροδρόμιο των Χανίων, ενώ στον αερολιμένα “Ν. Καζαντζάκης” πρόλαβε και προσγειώθηκε μόνο μία πτήση από Φρανκφούρτη.

Πηγή Cretapost.gr