Συλλαλητήριο Αθήνα: Οι Χανιώτες φώναξαν «η Μακεδονία είναι ελληνική»

Συλλαλητήριο Αθήνα: Οι Χανιώτες φώναξαν «η Μακεδονία είναι ελληνική»
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συλλαλητήριο Αθήνα για τη Μακεδονία: Με κατσούνες αλλά και φορώντας τα κρητικά στιβάνια αναχώρησαν για το συλλαλητήριο της Αθήνας εκατοντάδες Κρητικοί.

Περίπου 1.000 άτομα εκτιμάται ότι αναχώρησαν από την Κρήτη, από τα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ενάντια στην χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων.

Αντιπροσωπεία Χανιωτών λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο στο λιμάνι της Σούδας, άνοιξαν μια μεγάλη ελληνική σημαία φωνάζοντας «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Υπολογίζεται ότι από τα Χανιά αναχώρησαν περίπου 350 με 400 άτομα, με τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής Παντελή Καπαρουδάκη να δηλώνει ότι σκοπός της συμμετοχής στο συλλαλητήριο είναι να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην «εθνική προδοσία που ετοιμάζεται να συντελεστεί από την κυβερνηση και την αντιπολίτευση που σιωπηλά συμφωνεί μαζί της.

Εμείς οι απλοί Έλληνες δεν το δεχόμαστε, το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Θέλουν να ξεπουλήσουν και την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας αλλά ακόμα και εδάφη γιατί τα Σκόπια όπως γνωρίζουμε έχουν αλυτρωτικές βλέψεις και στο σύνταγμά τους περιλαμβάνονται και εδάφη της Μακεδονίας».

Πηγή: flashnews.gr

PHOTO GALLERY
Video 1

Οι Χανιώτες φώναξαν «η Μακεδονία είναι ελληνική»