ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο Αθήνα: Πέραν των προσδοκιών η προσέλευση του κόσμου- Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Συλλαλητήριο Αθήνα: Πέραν των προσδοκιών η προσέλευση του κόσμου- Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία: Στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, κινείται η πρωτεύουσα.

Φωτογραφία: Λευτέρης Παρτσάλης

Η πλατεία Συντάγματος έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα. Η Μακεδονία, η Κρήτη, η Πελοπόννησος κάνουν αισθητή την παρουσία τους και διατρανώνουν την πεποίθησή τους ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Το κέντρο της Αθήνας είναι πλέον απροσπέλαστο, ενώ λίγο πριν τις 12:30 έφτασε στο Σύνταγμα και ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος είναι κεντρικός ομιλητής του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου.

Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης βρίσκεται σε ένα από τα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος, και όπως φαίνεται θα παραμείνει εκεί μέχρι την έναρξη της ομιλίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις της Αστυνομίας είναι κυριολεκτικά υπ' ατμόν την ώρα που πούλμαν από όλη την Ελλάδα έχουν καταφθάσει από το πρωί της Κυριακής (4/2) στην Αθήνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σάββατο (3/2) πραγματοποιήθηκε επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πολιτικού κόσμου.

«Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος», έγραψαν οι δράστες στον τοίχο του σπιτιού του.

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος», ήταν η απάντηση του κ. Θεοδωράκη και όταν ρωτήθηκε ποιο μήνυμα θέλει να στείλει στον για το συλλαλητήριο απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις