ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα Ζέμπερη: Ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης εφοριακού αποκαλύπτει ποιος είναι ο δολοφόνος

Δώρα Ζέμπερη: Ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης εφοριακού αποκαλύπτει ποιος είναι ο δολοφόνος

Δώρα Ζέμπερη: Θρίλερ με την άγρια δολοφονία της άτυχης εφοριακού -Ορφανό το DNA το οποίο εντοπίστηκε στα νύχια της

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε νεκρή με 14 μαχαιριές στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Την ώρα που το DNA αγνώστου άνδρα, το οποίο εντοπίστηκε στα νύχια της άτυχης εφοριακού, διευρύνει τον κύκλο των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα περάσει εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή, αυτή τη φορά για να αναγνωρίσει τον αστυνομικό που κατονομάζει ως έναν εκ των ηθικών αυτουργών που του ανέθεσε τη «βρώμικη δουλειά».

Τα νέα ευρήματα των Αρχών από τη λήψη του βιολογικού υλικού κάτω από τα νύχια της Δώρας Ζέμπερη, γεννούν ερωτήματα για το εάν ο Εμμανουήλ Σοροπίδης έδρασε έχοντας συνεργό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα αυτά, εντοπίστηκε το «ορφανό» DNA αγνώστου μέχρι στιγμής προσώπου, με το οποίο φαίνεται πως ήρθε σε επαφή η 32χρονη, χωρίς ωστόσο να λειτουργεί απαλλακτικά για τον 58χρονο κατηγορούμενο. Και αυτό, καθώς το δικό του DNA, μαζί με βιολογικό υλικό της Δώρας, έχει εντοπιστεί στις ματωμένες χαρτοπετσέτες με τις οποίες ο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος σκούπισε τα χέρια του μετά το έγκλημα και στη συνέχεια τις πέταξε στο χώρο του Νεκροταφείου.

Πάντως, στην τελευταία συμπληρωματική απολογία που έδωσε στον ανακριτή ο Σοροπίδης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως η Δώρα ήταν ακόμα ζωντανή όταν την άφησε και πως «άλλοι αποτελειώσαν τη δουλειά».

Σε κάθε περίπτωση, ο 58χρονος θα περάσει ακόμη μία φορά το κατώφλι του δικαστικού λειτουργού την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμη ερωτήματα.

Ο ρόλος του «Χάρη»

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, θα κληθεί να αναγνωρίσει τον αστυνομικό που ο 58χρονος κατονομάζει ως «Χάρη» και που, σύμφωνα με τον ίδιο, όχι μόνο είχε ρόλο μεσάζοντα στην υπόθεση, αλλά «προσπάθησε να του κλείσει το στόμα» κατά τη διάρκεια της κράτησής του στο Τμήμα Μεταγωγών.

Υπενθυμίζεται, ότι εκτός από τον αστυνομικό, ο κατηγορούμενος έχει κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος γνωστό δικηγόρο και πρώην βουλευτή, που μέχρι στιγμής δεν έχει κληθεί να καταθέσει.

Τι ζητά ο πατέρας της Δώρας

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της άτυχης Δώρας, Κώστας Ζέμπερης, θα καταθέσει αίτημα στον δικαστικό λειτουργό να καλέσει συγκεκριμένους μάρτυρες από το εργασιακό της περιβάλλον για να δώσουν πληροφορίες για τις απειλές που δεχόταν. Μεταξύ αυτών, θα είναι και η κολλητή της φίλη και συνάδελφος της 32χρονης, που φέρεται πως γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε στη δουλειά της.

«Τα ευρήματα χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης»

«Το ζήτημα ανάλυσης του βιολογικού υλικού απαιτεί ειδικές γνώσεις και στη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση τα ευρήματα ως προς το DNA χρήζουν περαιτέρω ερμηνείας και ανάλυσης. Γι αυτό το λόγο, η μητέρα και τα αδέρφια της άτυχης εφοριακού, ως πολιτική αγωγή, θα υποβάλουμε αίτημα για το διορισμό τεχνικού συμβούλου βιολόγου – γενετιστή ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου να έχουμε πλήρη εικόνα και τεκμηριωμένη επιστημονική άποψη σχετικά με τα ευρήματα του βιολογικού υλικού» τόνισε στην Espresso η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου.

«Ο δολοφόνος είναι ο Σοροπίδης»

«Εμείς, από την πλευρά του πατέρα, έχουμε έρθει σε επαφή με ειδικό γενετιστή, που θα κληθεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του καθ΄ ομολογίαν δολοφόνου στα νύχια της κοπέλας και αν το DNA άγνωστου άνδρα που ανιχνεύτηκε προέρχεται από πάλη εκείνης της ημέρας ή όχι. Πάντως, για εμάς είναι δεδομένο, ότι ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος είναι αυτός που διέπραξε το έγκλημα» δήλωσε στην Espresso, ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης Δώρας, Απόστολος Λύτρας.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Σχετικές ειδήσεις