ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Παραχωρείται στο δήμο το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Χανιά: Παραχωρείται στο δήμο το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει πλέον ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας των Χανίων για παραχώρηση στο δήμο, του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Την βούληση της κυβέρνησης για την παραχώρηση του στρατοπέδου στο δήμο και στην τοπική κοινωνία είχε τονίσει από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης τον Σεπτέμβριο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα μετά από συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

«Επιστρέφουμε με μία εξαιρετική λύση - πρόταση, που αφορά την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων και τους Δημότες του», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «ένα αίτημα της κοινωνίας των Χανίων, διάρκειας 66 ετών, μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης με τους ευνοϊκότερους όρους, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, όπως επισημάνθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό 'Αμυνας Πάνο Καμμένο παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, των βουλευτών Χανίων, Βάλιας Βαγιωνάκη, Αντώνη Μπαλωμενάκη, συνεργατών από τα Χανιά του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, και στελεχών του Ταμείου Εθνικής Αμύνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αποδεκτή λύση, η οποία ικανοποιεί το πάγιο αίτημα της κοινωνίας των Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του 100% του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων. Το στρατόπεδο έγινε αποδεκτό να παραχωρηθεί για 99 χρόνια με την ελάχιστη προβλεπόμενη από το Νόμο καταβολή ετήσιου τιμήματος ίσου με το 5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, η οποία σήμερα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, λόγω του ότι βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και θα ανέρχεται σε 80.000 ευρώ ετησίως».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ζητήθηκε από τον δήμαρχο Χανίων και τους βουλευτές να μην εφαρμοστεί η απόφαση για την λειτουργία εντος του Στρατοπέδου σημείου υποδοχής οπλιτών, κάτι για το οποίο υπήρξε θετική ανταπόκριση και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί επίσημη απάντηση».

Ο δήμαρχος Χανίων στη δήλωσή του επισημαίνει: «Είμαι βέβαιος ότι η πολύ καλή για το Δήμο Χανίων και τους Δημότες μας συμφωνία θα βρει την ευρύτατη στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την αποδοχή του μακροχρόνιου αιτήματος της κοινωνίας των Χανίων, τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Καμμένο, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, καθώς και τους βουλευτές των Χανίων για την συμπαράσταση και τη σημαντική συμβολή τους στην επίτευξη του στόχου μας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις