ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αναβίωσε στο δικαστήριο το πρωτοφανές δυστύχημα με το τρέιλερ

Κρήτη: Αναβίωσε στο δικαστήριο το πρωτοφανές δυστύχημα με το τρέιλερ

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος από το τραγικό περιστατικό που, όπως είπε, άλλαξε και την δική του ζωή.

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 11 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οδηγός για το φοβερό τροχαίο που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2011, στην εθνική οδό, στο ύψος της ευθείας των Μαλίων.

Ο κατηγορούμενος ήταν οδηγός φορτηγού με ρυμουλκούμενο διαξονικό τρέϊλερ πάνω στο οποίο είχε φορτώσει ένα μικρό φορτωτή, βάρους 3 τόνων. Ενώ βρισκόταν εν κινήσει, αποσυνδέθηκε ο άξονας ρυμούλκησης του τρέιλερ από το «μπράτσο» όπου ήταν βιδωμένο με αποτέλεσμα το τρέιλερ να μείνει ανεξέλεγκτο, να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί με διερχόμενο λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Για την ακρίβεια πάνω στο λεωφορείο με τους επιβάτες έπεσε τόσο το τρέιλερ όσο και ο φορτωτής.

Ο 53χρονος οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν είχε περιθώρια αποφυγής της σύγκρουσης. Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του ενώ τραυματίστηκε και μία επιβάτιδα.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος από το τραγικό περιστατικό που, όπως είπε, άλλαξε και την δική του ζωή. Υποστήριξε ότι είχε σκοπό να μεταφέρει τον φορτωτή από την περιοχή της Σταλίδας σε κοντινή απόσταση καθώς φοβόταν μην τον κλέψουν. Επειδή γίνονταν έργα στον παλιό δρόμο, χρησιμοποίησε την εθνική ενώ ακολουθούσε η σύζυγος του με αναμμένα τα αλάρμ για λόγους ασφαλείας.

Όπως είπε, δεν μπορούσε να αντιληφθεί το πρόβλημα που είχε ο μηχανισμός εσωτερικά. Ανέφερε ακόμα ότι μετά το τροχαίο παρέδωσε τις πινακίδες του φορτηγού και από τότε προσπαθεί να επιβιώσει από την ενασχόληση του με καλλιέργειες. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Πηγή: cretalive

Σχετικές ειδήσεις