ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό στον Ασπρόπυργο

Σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό στον Ασπρόπυργο

Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία Ασπροπύργου οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στον Β΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό του δήμου από τη διευθύντρια του σταθμού.

Τους τραβούσαν τα μαλλιά και τα χτυπούσαν στο κεφάλι - Διατάχθηκε προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα

Μια απίστευτη ιστορία κακοποίησης παιδιών σε βρεφικό σταθμό του Δήμου Ασπροπύργου ήρθε στο «φως», οι λεπτομέρειες της οποίας προκαλούν ρίγος. Μάλιστα, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Γονείς και πρώην εργαζόμενοι εκεί, μιλώντας στο goneis.info, κατήγγειλαν τόσο σωματική, όσο και λεκτική βία σε βάρος των παιδιών.
Μάλιστα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας διαβιβάζοντας τη δικογραφία στο τμήμα Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ανήσυχοι οι γονείς παρακολουθούσαν τη συμπεριφορά των παιδιών τους σιγά σιγά να αλλάζει κάθε φορά που αυτά επέστρεφαν από τον σταθμό. Αρκετά έκλαιγαν και δεν ήθελαν να επιστρέψουν εκεί, ενώ κάποια βρήκαν το κουράγιο και είπαν στους γονείς τους όσα βίωναν στο σχολείο τους.

Γονείς καταγγέλλουν την διευθύντρια, αλλά και άλλες δασκάλες του σταθμού για βάναυση και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι τραβούσαν τα μαλλιά των παιδιών τους, τα έβριζαν μπροστά στα άλλα παιδιά και τα χτυπούσαν, ενώ υπάρχει καταγγελία μητέρας ότι η κόρη της επέστρεψε στο σπίτι ένα μεσημέρι με μελανιασμένη μύτη.

Μαρτυρίες - σοκ

«Δούλευα εκεί 2 χρόνια και όταν άνοιξα το στόμα μου επειδή δεν άντεχα αυτή τη μεταχείριση των παιδιών με έβγαλαν τρελή. Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες αλλά η «κυρία» δεν κινείται από τη θέση της. Προστατέψτε τα παιδάκια σας» καταγγέλλει η Μ. Π. που εργάστηκε στον βρεφικό σταθμό. Επισημαίνει ότι «είχαν μαζευτεί γονείς, είχαμε πάει στον δήμαρχο, έπεσαν αναφορές αλλά δεν έγινε τίποτα και η κυρία έμεινε να πανηγυρίζει στη θέση της για άλλη μια χρονιά. Η ΚΕΔΑ την υποστηρίζει».

Η Σ. Μ. που επίσης εργάστηκε στο σταθμό αναφέρει: «Έκανα την πρακτική μου εκεί και δεν άντεχα αυτά που έβλεπα. Μίλησα και με έβγαλαν τρελή, επισκέφθηκα τον δήμαρχο μίλησα μαζί του αλλά δεν έδωσε σημασία».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού η δράση των τριών υπευθύνων δεν σταματούσε μόνο στις κακοποιήσεις. Λάτρεις του καλού καφέ... καθημερινά άφηναν τα παιδιά και επισκέπτονταν πότε το φούρνο και πότε τις καφετέριες του Ασπροπύργου για να απολαύσουν τον πρωινό καφέ τους. Όσο οι τρεις χαλάρωναν 30 με 40 παιδάκια βρίσκονταν στον βρεφικό με μία κοπέλα η οποία μάλιστα έκανε την πρακτική της.

Οι καταγγελίες γονέων είναι συγκλονιστικές.

«Ήμασταν στις κούνιες μίλαγα με το παιδί για τη σχολική χρονιά. Το παιδί μου είπε ότι η δασκάλα το χτυπούσε, του τραβούσε τα μαλλιά και το έβριζε. Έβλεπα αλλαγή στη συμπεριφορά του καθημερινά όταν τον πήγαινα σχολείο κάθε πρωί έκλαιγε και δεν ήθελε να μπει στον παιδικό. Απόρησα διότι το παιδί μου είναι ένα πολύ κοινωνικό αγόρι. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι συνέβαινε κάτι τόσο τραγικό σε βάρος του. Το παιδί μου μίλησε και μου είπε ότι η δασκάλα το χτυπούσε. Όταν το παιδί άλλαξε τάξη το παιδί και πλέον το ανέλαβε άλλη δασκάλα τότε μου μίλησε γιατί του έκανε εντύπωση ότι πια δεν το χτυπάνε. Μπροστά μου είδα την καθαρίστρια (ΑΜΕΑ) να βρίσκεται εντός της τάξης του γιου μου ενώ δεν θα έπρεπε, κρατούσε ένα παιδάκι από τα χέρια και το χαστούκιζε. Έβαλα τις φωνές και η υπεύθυνη την απομάκρυνε προσπαθώντας να τη δικαιολογήσει» είπε μια μητέρα στο «ΓΟΝΕΙΣ».

Σύμφωνα με το «ΓΟΝΕΙΣ» πολλά ερωτήματα προκαλεί η στάση του πρώην προέδρου ΚΕΔΑ Ασπροπύργου στον οποίο απευθύνθηκαν γονείς και μέλη του προσωπικού του Β' βρεφικού ενημερώνοντάς τον για το θέμα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεν έπραξε απολύτως τίποτα αντιθέτως επέπληξε μέλος του προσωπικού απαξιώνοντας παράλληλα και τους ίδιους του γονείς που έφτασαν στο γραφείο του.

Σχετικές ειδήσεις