ΕΛΛΑΔΑ

ΤΩΡΑ: Χαμός στις Εθνικές οδούς - Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς του τριημέρου

ΤΩΡΑ: Χαμός στις Εθνικές οδούς - Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς του τριημέρου

Αυξημένη είναι από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η κίνηση στην Αθηνών – Λαμίας και στην Αθηνών – Κορίνθου, με χιλιάδες εκδρομείς να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Σε επιφυλακή η Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών

Σε όλο το μήκος του Κηφισού οι οδηγοί κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ στα διόδια Αφιδνών έχουν ανοίξει επιπλέον ταμεία για να εξυπηρετήσουν τους ταξιδιώτες. Παρά την αυξημένη κίνηση και τις καθυστερήσεις, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Πολύ αυξημένη είναι και η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου. Τα προβλήματα ξεκινούν από το «Παλατάκι» στη λεωφόρο Καβάλας και μέχρι την Ελευσίνα καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας από σήμερα, Παρασκευή, έως και την Καθαρά Δευτέρα, στο οδικό δίκτυο της χώρας, λόγω της εξόδου των εκδρομέων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ).
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Έκτακτα δρομολόγια για τα καρναβάλια Πάτρας, Χαλκίδας και Ξάνθης

Παράλληλα, λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης, ενόψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων ενισχύονται τα δρομολόγια των τρένων το τριήμερο.

Για την Πάτρα οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν να μετακινηθούν με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας μέχρι και το Κιάτο. Στη συνέχεια να μετεπιβιβαστούν στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τελικό προορισμό την Πάτρα.

Για την Πέμπτη έως και την Τρίτη ενισχύονται τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο–Πάτρα και αντίστροφα.

Για το Σάββατο και την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί έκτακτα βραδινά δρομολόγια, ενώ παράλληλα, αυξάνονται οι χωρητικότητες των συρμών στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας.

Ειδικότερα, για το Σάββατο και την Κυριακή δρομολογούνται έκτακτες αμαξοστοιχίες, με αναχώρηση από Άγιο Ανδρέα στις 23:30, στις 00:30 και στη 01:30 και από Άγιο Βασίλειο στις 00:00, στη 01:00 και στις 02:00.

Επιπλέον, την Κυριακή και την Δευτέρα στη διαδρομή Διακοπτό–Καλάβρυτα διπλασιάζονται οι θέσεις του Οδοντωτού στα δρομολόγια 1332 (αναχώρηση από Διακοπτό στις 11:30) και 3339 (αναχώρηση από Καλάβρυτα στις 17:23).

Οι επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη μπορούν να μεταβούν στην Ξάνθη με τρένο. Την Παρασκευή 16/02/2018, στο δρομολόγιο 90 από Θεσσαλονίκη προς Ξάνθη, καθώς και στο δρομολόγιο 601Α, από Ξάνθη προς Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 19/02/2018.

Λόγω των εορταστικών ημερών, οι θέσεις στα συγκεκριμένα δρομολόγια είχαν εξαντληθεί και γι αυτό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρόσθεσε 219 θέσεις σε κάθε μια από τις παραπάνω αμαξοστοιχίες με προορισμό την «Πόλη με τα χίλια χρώματα», την Ξάνθη.

Για την Χαλκίδα το Σαββατοκύριακο δρομολογούνται δύο επιπλέον συρμούς του Προαστιακού, στις 15:51 από Αθήνα και στις 17:26 από Χαλκίδα.

Οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο στην Χαλκίδα, ώστε να παρευρεθούν στο φημισμένο «Θαλασσινό Καρναβάλι».

Σχετικές ειδήσεις