ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στη Νέα Φιλαδέλφεια: Πέθανε ο πρώην δήμαρχος - Τι καταγγέλλει ο γιος του

Σοκ στη Νέα Φιλαδέλφεια: Πέθανε ο πρώην δήμαρχος - Τι καταγγέλλει ο γιος του

Πέθανε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Αλέκος Λάλος, ένας «δραστήριος και ασυμβίβαστος δημότης», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

«Ο Αλέκος Λάλος τα τελευταία χρόνια υπήρξε ενεργό μέλος και υποστηρικτής της Δύναμης πολιτών, με την οποία εξελέγη δημοτικός σύμβουλος ο γιος του και αντιδήμαρχος οικονομικών Μιχάλης Λάλος» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος.

Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται «στην οικογένειά του και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα θερμά συλλυπητήρια».

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο γιος του πρώην δήμαρχου, Αλέκου Λάλου και σημερινός αντιδήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Μιχάλης Λάλος, αφήνει σαφείς αιχμές για ιατρικό λάθος και ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού.

Δείτε την ανάρτηση του στη gallery του Newsbomb.gr

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του:

«8.45 καλώ το 166 για ασθενοφόρο που θα πάρει τον πατέρα μου με συμπτώματα εμφράγματος. 10.15 ξανακαλώ και μου λένε ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει και δεν ξέρουνε και πότε θα υπάρχει. Τον πηγαίνω στο Σισμανόγλειο μόνος μου. Τον παραδίδω στους γιατρούς με το ιστορικό καρδιοπάθειας του. Του κάνουν εξετάσεις και μου τον δίνουν πίσω για το σπίτι με διάγνωση μυοσκελετικού πόνου (ψύξη). Μία ώρα μετά πεθαίνει στο σπίτι, 2 μέρες μετά τον καυγά της Βουλής για το ποιος πήρε τις περισσότερες μίζες στον χώρο της υγείας. Ο Αλέκος έφυγε με τρόπο που ντροπιάζει αυτό το κράτος… Καλό ταξίδι πατέρα… Ξέχνα τους…».

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, «παίρνω τηλέφωνο ξανά το 166, λέω τι γίνεται ρε παιδιά έχουμε ένα περιστατικό εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια. ‘’Λέει δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Και λέω πότε θα ξεκινήσει ρε παιδιά; Μου λένε δεν ξέρουμε, όποτε έχει’’».

Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς ανέφερε στον σταθμό μας ότι «η κλήση που έχει καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο έγινε στις 8.25… Εν συνεχεία ακυρώθηκε από μια κυρία που ήταν προφανώς συγγενής του κ. Λάλου, και μετά δεχτήκαμε άλλη μια κλήση στις 5.30 από την ίδια διεύθυνση με το ίδιο επίθετο. Πήγε το ασθενοφόρο μετά από 20 λεπτά. Αυτά ξέρω όπως είναι καταγεγραμμένα τα τηλεφωνήματα στο ΕΚΑΒ».

Όπως διηγείται ο Μιχάλης Λάλος, στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και εκεί ξεκινά η επόμενη φάση της ταλαιπωρίας.

«Τον παραδίδω στους γιατρούς, τους λέω το ιστορικό του, τον στέλνουν στο καρδιολογικό για εξέταση… Του κάνουν καρδιογράφημα, δύο ακτινογραφία θώρακος και του κάνουν και αιματολογικές εξετάσεις. Λέει ‘’κ. Λάλο γιατί ήρθατε στο καρδιολογικό; Λέει ο πατέρας μου αφού πονάω στην πλάτη. Του λέει αφού πονάς στην πλάτη γιατί ήρθες στο καρδιολογικό;’’ Εν τω μεταξύ ο πατέρας μου πόναγε πολύ και ο άλλος νόμιζε ότι ήταν τσαντισμένος ο πατέρας μου».

Επί πέντε ώρες ο άτυχος άνδρας πηγαινοερχόταν - όπως καταγγέλλει ο γιος του- με ένα καροτσάκι στους διαδρόμους του νοσοκομείου, όταν πλέον στις 3 αποφασίζεται από τους γιατρούς, σύμφωνα πάντα με τον γιο του, ότι ο άνθρωπος αυτός με ιστορικό καρδιοπάθειας δεν χρήζει νοσηλείας.

«Ο πόνος μας λένε είναι από μυ στην πλάτη, δώστε του αναλγητικά, δώστε του ντεπόν, δώστε του λοναριντ, αν συνεχίσει να πονάει λέει, αύριο πηγαίντε τον στο νοσοκομείο. Γυρίσαμε στο σπίτι στις 4. βλέπω τον πατέρα μου ζαλισμένο και να λέει ‘’ζαλίζομαι χάνομαι’’. Επί 20 λεπτά του έκανα τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις η αδερφή μου»,

Ο ασθενής μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου και κατέληξε, και ο Μιχάλης Λάλος ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά, με μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Σισμανογλείου δήλωσε στον ΣΚΑΪ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ότι το περιστατικό ερευνάται.

Το υπουργείο Υγείας σε παρέμβαση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έγινε ο εργαστηριακός έλεγχος που κρίθηκε απαραίτητος, ακτινογραφία θώρακα, καρδιογράφημα, λήψη καρδιακών ενζύμων κλπ και ότι τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά για ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου, ενώ επισημαίνει επίσης ότι πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και θα διενεργηθεί ΕΔΕ.