Συγκλονίζει ο πατέρας της φοιτήτριας: Καταδικάζω τα όσα θλιβερά έγιναν στη φυλακή με τον 19χρονο

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον…

Επίθεση Στρασβούργο: Αυτός είναι ο μακελάρης

Ο Γαλλομαροκινός Σερίφ Σεκάτ είναι ο δράστης…

Δώρο Χριστουγέννων 2018 - Απίστευτη εφαρμογή: Δείτε ΕΔΩ με ένα κλικ πόσα χρήματα θα πάρετε

Το δώρο Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβληθεί…

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση στο koinonikomerisma.gr

Κοινωνικό μέρισμα: Η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου είναι…

Αλλάζουν οι τιμές στο κρασί: Από πότε θα στοιχίζει λιγότερο

Τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του Ειδικού…

Τρίκαλα: Εκτεταμένες καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας (pics)

Τρίκαλα: Εκτεταμένες καταστροφές από το κύμα κακοκαιρίας (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Καιρός: Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή νύχτα για τον νομό Τρικάλων, καθώς οι ισχυρές βροχοπτώσεις για οκτώ εικοσιτετράωρα και η χιονόπτωση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στα ορεινά και ημιορεινά, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και καταστροφές.

Οι καταστροφές αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, όπως και σε μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την άρδευση των καλλιεργειών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ζημιές έχει υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο, κατοικίες με την εισχώρηση νερών σε αυτές, πολλές είναι οι καταστροφές και σε κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε αυτές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, εστιάζεται στη Δημοτική Ενότητα Πιαλείας του δήμου Πύλης, με την εκκένωση κατοικιών, καθώς η διάβρωση του εδάφους και οι κατολισθήσεις προκαλούν έντονη ανησυχία σε όλους τους κατοίκους του χωριού. Το χιόνι, προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης, σε ορισμένα σημεία, όπως από την περιοχή της Καστανιάς και πάνω, ξεπερνά το ένα μέτρο, ενώ τεράστιες είναι οι ποσότητες νερού που έχουν συγκεντρωθεί στα πεδινά του νομού. Η ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ενώ ο Ληθαίος ποταμός, σε ορισμένα σημεία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα φυσιολογικά του όρια, όπως και οι ποταμοί Ανάποδος, Παλαιοπόταμος και Πάμισος, που έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις παραποτάμιες περιοχές.

PHOTO GALLERY