ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Πασαλάρης: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά το σπουδαίο δημοσιογράφο

Χρήστος Πασαλάρης: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά το σπουδαίο δημοσιογράφο

Τον μεγάλο «δάσκαλο» της δημοσιογραφίας αποχαιρετούν με μηνύματά τους πολιτικοί και κόμματα.

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 93 ετών, άφησε ο Χρήστος Πασαλάρης, ο οποίος με τη σημάδεψε τον ελληνικό Τύπο, προσφέροντας στην ενημέρωση για περισσότερα από 75 χρόνια, ως συντάκτης, διευθυντής εφημερίδων και περιοδικών μέχρι την τελευταία ώρα.

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Πασαλάρης: Η ζωή του δασκάλου της δημοσιογραφίας

Τα συλληπητήριά τους για το θάνατο του Χρήστου Πασαλάρη εξέφρασαν:

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του μεγάλου δασκάλου της δημοσιογραφίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εξαίροντας τη μακρά προσφορά του στον ελληνικό τύπο.

«Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο δάσκαλο της δημοσιογραφίας, τον πατριάρχη πολλών γενεών δημοσιογράφων, ο οποίος συνέδεσε τη μακρά παρουσία του στο χώρο του ελληνικού τύπου με την έκδοση, τη διεύθυνση και την επιτυχία πολλών ιστορικών εφημερίδων», δήλωσε ο κ.Βούτσης και πρόσθεσε: «Ο Χρήστος Πασαλάρης υπήρξε, από το δικό του μετερίζι, ένας πρωτοπόρος της μαχητικής δημοσιογραφίας, που έδωσε νέα πνοή στον ελληνικό τύπο. Η λαμπρή επαγγελματική διαδρομή του ξεκίνησε από τον παράνομο τύπο της Αντίστασης, στην οποία είχε ενεργό συμμετοχή. Η Βουλή, τιμώντας τον, έχει καθιερώσει από το 1999 ετήσιο δημοσιογραφικό βραβείο στο όνομά του».

«Ένας από τους δασκάλους της δημοσιογραφίας, ο Χρήστος Πασαλάρης έφυγε από κοντά μας. Για 75 χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του στους Έλληνες μέσα από τον Τύπο της Αντίστασης την περίοδο της Κατοχής. Πολυβραβευμένος, παρασημοφορήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με τον Χρυσό Φοίνικα», ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της. Και προσθέτει: «Ο Πασαλάρης άνηκε στη γενιά των δημοσιογράφων που πρόσφερε απλόχερα στους νεότερους τις πολύτιμες γνώσεις και την μεγάλη εμπειρία του, ενώ διακρίθηκε για το πλούσιο συγγραφικό του έργο. Πάντα συνεπής στις ιδέες του στήριξε την παράταξή μας και στους δύσκολους καιρούς με την αρθρογραφία του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Χρήστου Πασαλάρη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ο Χρ. Πασαλάρης είχε μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Έχοντας ως οδηγό τον σεβασμό της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε όλες τις εφημερίδες και τα περιοδικά που εργάστηκε, ο Χρ. Πασαλάρης κατέκτησε επάξια τον τίτλο του «δάσκαλου της δημοσιογραφίας», τίτλο που τίμησε και ως καθηγητής σε δημοσιογραφικές σχολές. Αξιοσημείωτο ήταν επίσης και το συγγραφικό του έργο», προσθέτει η Κουμουνδούρου, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Τα συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του Χρήστου Πασαλάρη εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η ΔΗΜΑΡ. «Ένας ακούραστος εργάτης και δάσκαλος της δημοσιογραφίας έφυγε σήμερα από τη ζωή αφήνοντας σπουδαίο έργο και παρακαταθήκη αρχών και δεοντολογίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τον τύπο. Επί σειρά ετών ήταν διευθυντής ιστορικών εφημερίδων και γαλούχησε γενιές δημοσιογράφων και αναγνωστών», αναφέρει.

«O Χρήστος Πασαλάρης ήταν ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους μιας άλλης εποχής δημοσιογραφίας, όπου την αποστολή των ΜΜΕ όριζε η ευθύνη και η αντικειμενικότητα, στο όνομα αξιών και αρχών. Παράδειγμα και δάσκαλος των σημερινών λειτουργών της ελεύθερης έκφρασης του Τύπου, υπηρετών της αλήθειας και στυλοβατών της Δημοκρατίας», ανέφερε σε δήλωσή του για τον θάνατο του Χρήστου Πασαλάρη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Ο ελληνικός Τύπος και όλοι όσοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον Πασαλαρη, τον αποχαιρετούμε με τιμή, σεβασμό και αναγνώριση για την ανεκτίμητης αξίας προσφορά του στην πατρίδα, την κοινωνία και την Δημοκρατία», καταλήγει στη δήλωσή του.

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Χρήστου Πασαλάρη, «ενός μεγάλου δασκάλου της Δημοσιογραφίας, φίλου, συνεργάτη και από τα πρώτα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Ιδρύματος».

«Ο Χρήστος Πασαλάρης, διακρίθηκε για τη μαχητική του πένα και τους αγώνες του για την Δημοκρατία και την Δημοσιογραφία. Η Δημοσιογραφία από σήμερα είναι φτωχότερη καθώς έχασε έναν άξιο δάσκαλό της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κηδεία του Χρήστου Πασαλάρη θα γίνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 2 μετά το μεσημέρι στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου.

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία η Ελλάδα

«Βόμβα» Τσαβούσογλου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνέλαβαν οι Τούρκοι

Σχετικές ειδήσεις