ΕΛΛΑΔΑ

Σκουπιδότοπο κατάντησαν την Κίσσαμο Χανίων! - Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο Newsbomb.gr (pics)

Σκουπιδότοπο κατάντησαν την Κίσσαμο Χανίων! - Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο Newsbomb.gr (pics)

Ο δήμαρχος της περιοχής, Θοδωρής Σταθάκης«σφυρίζει» αδιάφορα, παρά το γεγονός ότι κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες επιλέγουν την Κίσσαμο για τις διακοπές τους.

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ

Παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί ιστότοποι παρουσιάζουν καθημερινά την Κίσσαμο ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για διακοπές, και παροτρύνουν Έλληνες και ξένους τουρίστες να τήν επισκεφτούν για να απολαύσουν τις μαγευτικές της παραλίες. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η παραμυθένια λιμνοθάλασσα του Μπάλου, η «άγρια» Γραμβούσα, τα «εξωτικά» Φαλάσαρνα και το μαγευτικό Ελαφονήσι αποδεικνύονται πραγματικό «χρυσωρυχείο» μέσα στην κρίση. Τα έσοδα και οι τεράστιες επενδύσεις που γίνονται χρόνο με το χρόνο δεν αναβαθμίζουν μόνο την περιοχή, αλλά συνάμα προσφέρουν δεκάδες θέσεις εργασίες. Ωστόσο, οι φωτογραφίες που έφτασαν στο newsbomb.gr δείχνουν ότι η δημοτική αρχή της περιοχής δεν ασχολείται με το να βελτιώνει την εικόνα της Κισσάμου Χανίων Κρήτης, αλλά ασχολείται με άλλα θέματα... «Ο δήμος μάς έχει αφήσει εκτεθειμένους σε τόνους σκουπιδιών! Πήξαμε στο σκουπίδι. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα γίνει εάν πιάσει καμιά φωτιά. Θα καούμε ζωντανοί!».

skoypidia1
skoypidia11

«Όποιος Δήμος δεν σέβεται το περιβάλλον, θα πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων για τα... σκουπίδια!»

skoypidia5

Όπως φαίνεται, στο τέλος τη «νύφη» θα πληρώσουν οι κάτοικοι της περιοχής! Οι οδηγίες είναι σαφείς και ουδείς δεν μπορεί να «παίζει» με αυτές βρώμικα παιχνίδια. Πόσο μάλλον ένας δημοτικός άρχων, που όχι μόνο είναι υποχρεωμένος να λύνει τα προβλήματα αλλά και να σέβεται τους κανόνες. Ήδη «πέφτουν βροχή» τα πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις σοβαρές παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών έχουν επισημάνει τις επιπτώσεις και έχουν στείλει τις σχετικές ενημερώσεις. Άραγε, ο δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης είναι ενημερωμένος ή κάνει πώς δεν ακούει;

skoypidia9

Σύμφωνα με καταγγελίες στο newsbomb.gr κατοίκων του Δήμου Κισσάμου, ο δήμαρχος εξαντλεί όλες τις εναπομείνασες «δυνάμεις» του τόσο σε διαπληκτισμούς με πολίτες (και μάλιστα σε κοινωνικές εκδηλώσεις!), σε εκβιασμούς και απειλές κατά εργαζομένων, όσο και υποστηρίζοντας παρανομίες και ατασθαλίες...

skoypidia7

Travelversed.com: Ελαφονήσι και Μπάλος ανάμεσα στις κορυφαίες παραλίες του κόσμου

elafonisi copy

Ο ταξιδιωτικός ιστότοπος travelversed.com κατατάσσει στις 10 κορυφαίες παραλίες στον κόσμο, το Ελαφονήσι και τη μαγευτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου, όπου και οι δύο βρίσκονται στην Κίσσαμο Χανίων. Μάλιστα, το Ελαφονήσι κατέκτησε τη 2η θέση, ενώ την 9η θέση η μαγευτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου.

BALOS

Trip Advisor: Το Ελαφονήσι στις 10 καλύτερες παραλίες του κόσμου

elafonisi

Το Trip Advisor δημοσίευσε λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο για το 2015, τις οποίες ανέδειξαν οι αναγνώστες με ψηφοφορία. Μία ελληνική παραλία κατάφερε να μπει στη λίστα και συγκεκριμένα κατέλαβε την δέκατη θέση. Πρόκειται για το Ελαφονήσι. Συνολικά συγκέντρωσε 1,930 σχόλια από την κοινότητα του Trip Advisor. Το Ελαφονήσι είναι μία παραλία πραγματικό «κόσμημα» της νοτιοδυτικής Κρήτης που λατρεύουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες για τα γαλαζοπράσινα νερά και την ροζ, σε αρκετά σημεία, άμμο της. Είναι μια στενόμακρη χερσόνησος, η οποία συχνά «σπάει» στην αρχή της, δίνοντας την αίσθηση ξεχωριστού νησιού. Για να την προσεγγίσετε πρέπει να περπατήσετε 200 μέτρα της λιμνοθάλασσας που μεσολαβεί. Μάλιστα, έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς είναι γεμάτο αμμοθίνες με κρινάκια της άμμου και κέδρους.

Σχετικές ειδήσεις