ΕΛΛΑΔΑ

Κατάθεση – φωτιά «καίει» τον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της μεσίτριας

Κατάθεση –  φωτιά «καίει» τον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της μεσίτριας

Με μία κατάθεση – φωτιά, η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «καίει» τον αγγειοχειρουργό που κάθεται στο εδώλιο για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η άτυχη μητέρα τριών παιδιών θα ζούσε σήμερα, αν ο 39χρονος καλούσε εγκαίρως σε βοήθεια!

«Αν καλούσε, θα μπορούσε να βοηθήσουμε σε οποιονδήποτε χώρο», αποκάλυψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και τόνισε ότι ακόμα και μετά την καταστολή από τη χρήση αναισθητικών, υπάρχει χρονικό περιθώριο πέντε με δέκα λεπτών για να σωθεί ο ασθενής.

Η μάρτυρας ήταν καταπέλτης, όταν σχολίασε, σύμφωνα με την Espresso, όσα ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος: «Είναι δολοφονικό να δώσεις αναισθητικά χωρίς υποστήριξη αναπνοής…», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, αφού ανέλυσε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη χορήγηση βαρέων αναισθητικών ουσιών, σαν αυτές που βρέθηκαν στον οργανισμό της άτυχης μεσίτριας, ήταν κατηγορηματική ότι η αναισθησία πρέπει να γίνεται μόνο σε χώρο με ειδικό εξοπλισμό, όπως τα χειρουργεία.

Όταν η αναισθησιολόγος ρωτήθηκε για τις δόσεις αναισθητικών φαρμάκων που χορηγήθηκαν στο θύμα, βάσει των όσων υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, είπε: «Είναι πολύ μικρές οι δόσεις για να δημιουργήσουν πρόβλημα»