ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στον Έβρο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές

Συναγερμός στον Έβρο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν περιοχές των δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.

Η εν λόγω κήρυξη είναι αποτέλεσμα σχετικού αιτήματος που υπέβαλε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μέτιος προς τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες και να υπάρξει άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την αύξηση του όγκου των υδάτων στον ποταμό Έβρο, ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων και της υπερχείλισης των φραγμάτων του ποταμού 'Αρδα στη Βουλγαρία.

1477993

Ειδικότερα, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι περιοχές:

  • Δήμος Αλεξανδρούπολης: 'Ανθεια, Λουτρά και δημοτική ενότητα Φερών
  • Δήμος Σουφλίου: Αμόριο, Λάβαρα, Μάνδρα, Κορνοφωλιά, Λυκόφη, Λαγυνά, Λύρα, Φυλακτό, Τυχερό, Προβατώνας και δημοτική κοινότητα Σουφλίου.
  • Δήμος Ορεστιάδας: Οι τοπικές κοινότητες Ορμενίου, Δικαίων, Μαρασίων, 'Αρζου, Πλάτης, Ελαίας, Κομάρων, Θεραπειού, Μηλιάς, Φυλακίου, Κυπρίνου, Καστανέων, Ριζίων, Χειμωνίου, Θουρίου και οι δημοτικές ενότητες Νέας Βύσσας και δημοτική κοινότητα Ορεστιάδας και όλος ο δήμος Διδυμοτείχου.

Σημειώνεται πως η ισχύς της κήρυξης ξεκινάει από την ημέρα εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου, δηλαδή την 20η Μαρτίου 2018 και θα διαρκέσει για διάστημα δύο μηνών, έως την 21η Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις