ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρός Σταυρός: Επιστολή - κόλαφος Αυγερινού κατά της νέας διοίκησης

Ερυθρός Σταυρός: Επιστολή - κόλαφος Αυγερινού κατά της νέας διοίκησης

Για αναχρονισμό, οπισθοδρόμηση, εκφοβισμό και κινήσεις ρεβανσισμού, κατηγορεί ευθέως, μέσω επιστολής του, ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, τη νέα διοίκηση του Σωματείου, μετά και τις τελευταίες της κινήσεις και την πρόθεση αντικατάστασης όλων των διοικητικών συμβουλίων των περιφερειακών τμημάτων του Ε.Ε.Σ.

Ο κ. Αυγερινός θέτει μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα, τα οποία οφείλουν ο πρόεδρος και τα μέλη της νέας διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού να απαντήσουν, ενώ για μια ακόμη φορά θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους σε σχέση με τα όσα – παρασκηνιακά - διαδραματίζονται, αναφορικά με τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη κανονικής διοίκησης.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Αντώνης Αυγερινός, πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

«Αναχρονισμός, Οπισθοδρόμηση, Εκφοβισμός ή Δημοκρατία , Πρόοδος και Εξέλιξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού;

Μια σειρά από πράξεις της νυν Διοίκησης του Ε.Ε.Σ. έβγαλαν στην επιφάνεια τις κινήσεις της, εν ονόματι της προστασίας των γενικών συμφερόντων ( στην ουσία όμως εν ονόματι των δικών της συμφερόντων ), που οδηγούν τον Οργανισμό σε μια περίοδο αυθαιρεσίας , αταξίας και σύγχυσης.

Καταλύοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, αντιμέτωπη με τον παραλογισμό τον οποίον προσπαθεί να επιβάλλει, είναι έτοιμη να προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των Διοικητικών Συμβουλίων Περιφερειακών Τμημάτων που είχαν αλλάξει [δικαιολογημένα] από το 2015. Απόλυτη ντροπή, απόλυτη παρακμή, απόλυτη αυθαιρεσία, με μια προσχηματική διείσδυση που μόνο το αλλοτριωμένο παρελθόν μπορεί να υπηρετήσει.

Η διχαστική λογική της αντικατάστασης των Δ.Σ αποσκοπεί απροκάλυπτα στην επανάκτηση των χαμένων ερεισμάτων τους , στην υπονόμευση των αρχαιρεσιών και τον πλήρη έλεγχο του εκλογικού σώματος.

Τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Περιφερειακά Διοικητικά Συμβούλια χρήζουν άμεσης απάντησης από τη ΔΟΕΣ.

Όποιος εθελοτυφλεί μπροστά στην ανομία και τον εκφοβισμό που ασκείται από ομάδες ατόμων, υποθάλπει και εξυπηρετεί τα πολιτικά σχέδιά τους. Και όποιος το πράττει θα είναι συνυπεύθυνος για τον κλονισμό της εσωτερικής συνοχής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καθένας μας καταλαβαίνει τη σημασία των ανωτέρω όπως επίσης και την ανομία που εμπεριέχουν τέτοιου είδους κινήσεις και στρατηγικές αφού είναι σε όλους γνωστό ότι η απόφαση του Δικαστηρίου, με την οποία διορίστηκε η εν λόγο Διοίκηση, δεν της δίνει καμία τέτοια δικαιοδοσία και δεν νομιμοποιεί τέτοιου είδους αλλαγές.

Γενναία και δίκαιη απόφαση θα ήταν να κληθούν όλοι οι Πρόεδροι των Τμημάτων που τελούν προς αντικατάσταση να ενημερωθούν για τους λόγους αντικατάστασής τους και όχι να καθαιρεθούν δίχως να έχουν διαπράξει το παραμικρό ατόπημα και να παραβλέπεται το τεράστιο έργο που έχουν διατελέσει όλο αυτό τον καιρό.

Η Παρανομία λοιπόν και ο Ρεβανσισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Το επόμενο ζήτημα που εγείρεται είναι: η σκόπιμη καθυστέρηση της ανακοίνωσης περί αρχαιρεσιών και του τρόπου τέλεσής τους.

Ευθύνη και χρέος όλων μας είναι να οδηγηθεί ο Ε.Ε.Σ. σε δημοκρατικές αρχαιρεσίες . Με ποιόν τρόπο όμως;

Πρέπει να αποτελέσει ζήτημα τιμής για εσάς οι αρχαιρεσίες στον Ε.Ε.Σ. να γίνουν με δημοκρατικές και απολύτως καθαρές διαδικασίες απαλλαγμένες από κάθε είδος υλικής ή ψυχολογικής βίας προς τους εκλογείς [όπως τα παλαιά καθεστώτα στο παρελθόν επιβάλανε]. Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε μπροστά με τα δεδομένα του αμαρτωλού παρελθόντος , τα οποία ευλόγως τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Απαίτηση της ΔΟΕΣ ήταν να ανοίξει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην κοινωνία. Απαιτήσεις που έχουν γίνει γνωστές μέσα από πλήθος επιστολών που έχει αποστείλει η ΔΟΕΣ στον Ε.Ε.Σ. Και τώρα τι; Που πήγαν όλες αυτές οι πιέσεις και απαιτήσεις ; Γιατί τώρα υπάρχει αυτή η σιωπή; Ποιoν εξυπηρετεί; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί οδικός χάρτης εκλογών; Απαίτηση της ΔΟΕΣ δεν ήταν αυτό να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 16 Μαρτίου;

Μάλιστα, απαίτησε [από την προηγούμενη Διοίκηση και έγινε αμέσως αποδεκτό] η Επιτροπή Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης να υπάρξει ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΩΝ υπό την εποπτεία της στην οποία θα μετείχαν εκπρόσωποι από κάθε «ΠΛΕΥΡΑ» χωρίς δικαίωμα συμμετοχής τους ως υποψηφίων. Αυτό ξεχάσθηκε ηθελημένα ή αθέλητα . ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον κ.W. Kopetzky.

Το νέο καταστατικό που έχουν μπλοκάρει οι κύριοι της νυν Διοίκησης στη Δικαιοσύνη, δεν είναι «θεόσταλτο». Έγινε «κάτω» από την απαίτηση της ΔΟΕΣ, υπό την επιτήρησή της και κάτω από αυτά τα δεδομένα θεωρούμε αδύνατο ή ΔΟΕΣ να επιτρέψει αναχρονιστικούς τρόπους εκλογών.

Το «περί δικαίου αίσθημα» θέτει ερωτήματα που χρήζουν τοποθετήσεις και απαντήσεις από την ΔΟΕΣ ώστε να σταματήσει ο Παραλογισμός στον Ε.Ε.Σ.

Ζητάμε από την ΔΟΕΣ να σηκώσει τη σημαία της Νομιμότητας και της Αξιοπρέπειας και να σταθεί απέναντι σ` αυτούς που δεν ανακοινώνουν οδικό χάρτη αρχαιρεσιών, ως ήταν υποχρεωμένοι να το πράξουν στις 16 Μαρτίου, και σε όσους λόγω της συνειδητοποίησης των αληθινών δεδομένων εκβιάζουν μια κοινωνία υγιή να ασθενήσει.

Σύσσωμη η Ερυθροσταυρική κοινωνία ζητά να επανέλθει η αξιοκρατία στο οργανισμό και να σταματήσει κάθε είδος ρεβανσισμού από την Διοίκηση του Ε.Ε.Σ.

Ιδιαίτερη αξία έχει, επίσης, να γίνουν γνωστές οι θέσεις τις ΔΟΕΣ για την σχεδιαζόμενη αντικατάσταση των Διοικητικών συμβουλίων αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα τελεσθούν οι αρχαιρεσίες στον Ε.Ε.Σ.

Στην εποχή μας, η δημοκρατία είναι πρωτίστως υπόθεση διαφάνειας, λογοδοσίας και ισονομίας. Η Ερυθροσταυρική κοινότητα δεν θα επιτρέψει την επιχείρηση μηδενισμού ενός τεράστιου έργου που επικροτήθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία αλλά και την Ελληνική Πολιτεία.

Ζητάμε την λήψη αποφάσεων αναστροφής της πτωτικής πορείας του Οργανισμού και διεκδικούμε την τιμή να είμαστε υπερασπιστές της αναγέννησης και αναδιάρθρωσης του Ε.Ε.Σ.».

Σχετικές ειδήσεις