ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Στη φυλακή ο 67χρονος που ασελγούσε σε βάρος ανηλίκων

Πύργος: Στη φυλακή ο 67χρονος που ασελγούσε σε βάρος ανηλίκων

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή του Πρωτοδικείου Ηλείας, ο 67χρονος που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ύστερα από ένταλμα σύλληψης για αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση σε χωριό του δήμου Πύργου.

Ο 67χρονος είχε πάρει προθεσμία την περασμένη Πέμπτη και χθες (2/4) πέρασε ξανά την πόρτα του γραφείου του Ανακριτή για να απολογηθεί. Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα, αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή του μέχρι να οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Από την Εισαγγελία τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, της ασελγούς πράξης σε άτομο με νοητικό πρόβλημα και της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 12 ετών, βάσει των άρθρων 338 και 339 του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η δικογραφία, ο 67χρονος κατηγορείται για τα προαναφερθέντα κακουργήματα σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, καθώς για ανήλικο αδελφό της δεν προέκυψαν ευρήματα που να οδηγήσουν στην άσκηση της ποινικής δίωξης.

Ο δικηγόρος του 67χρονου που διορίστηκε αυτεπάγγελτα συνήγορος υπεράσπισης, δήλωσε:

«Ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της δικαιοσύνης και υπό την ιδιότητά μου αποδέχθηκα τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου από τον Ανακριτή Ηλείας και παρέστην στη διαδικασία της ανάκρισης και αυτή είναι η οποιαδήποτε ανάμιξή μου με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κατηγορούμενος εξαρχής είχε ομολογήσει το μεγαλύτερο σκέλος των κατηγοριών επομένως η σημερινή απόφαση του Ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέως, που αφορά την προσωρινή κράτηση μέχρι να γίνει το δικαστήριο, είναι σεβαστή και βεβαίως όλη η κοινωνία οφείλει να σέβεται τις αποφάσεις του Ανακριτή και της δικαιοσύνης γενικότερα», και πρόσθεσε σχετικά με τις κατηγορίες που βαρύνουν τον 67χρονο: «Η δίωξη αφορά δύο κακουργήματα, το ένα είναι το άρθρο 338, παρ. 1α, που αφορά την ασελγή πράξη σε άτομο που έχει νοητικό πρόβλημα και το δεύτερο κακούργημα που αφορά το άρθρο 339 την αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Η ποινική δίωξη αφορά μόνο το κοριτσάκι, δεν έχει ασκηθεί δίωξη για τον μεγαλύτερο αδελφό της, επομένως μας ενδιαφέρει μόνο η μικρή. Πάντως και τα δυο παιδιά, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, έχουν νοητικό πρόβλημα».

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις