ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Πότε πρέπει να ταξιδέψεις για να μην συναντήσεις κίνηση

Πάσχα: Πότε πρέπει να ταξιδέψεις για να μην συναντήσεις κίνηση

Αυτή είναι η εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την… Easterία στους δρόμους!

Οι ημέρες του Πάσχα είναι συνδυασμένες με την Άνοιξη, με στιγμές ξεγνοιασιάς σε γραφικά χωριά και με ενδιαφέρουσες εκδρομές. Όλοι έχουμε όμορφες αναμνήσεις από ξεκούραστες πασχαλινές αποδράσεις στη Φύση αλλά και δυσάρεστες, από ατελείωτες ώρες στο αμάξι μέχρι να φτάσουμε στον παραδεισένιο προορισμό μας…

Επειδή πέρυσι, για μία ακόμη φορά είχα μία αντίστοιχη εμπειρία, καθώς κατευθυνόμουν προς τον Βόλο, αποφάσισα φέτος να προνοήσω και να προετοιμαστώ λίγο καλύτερα προκειμένου να αποφύγω την… Easterία. Γιατί ποιος θέλει να βρίσκεται για ώρες εγκλωβισμένος στο υπερβολικά φορτωμένο αυτοκίνητο, με τα παιδιά στα πίσω καθίσματα να γκρινιάζουν ασταμάτητα;

Προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο άνετες οι διακοπές και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, έψαξα το θέμα λίγο περισσότερο. Μπορεί, λοιπόν, οι περισσότεροι να θεωρούμε ότι η λύση είναι να ξεκινήσουμε νωρίτερα, να αλλάξουμε το πρόγραμμα ή ακόμα και να μην πάμε πουθενά, προκειμένου να γλυτώσουμε την κίνηση… Τα στοιχεία από εμπεριστατωμένες έρευνες όμως δεν συμφωνούν.

Μία εφαρμογή που μου πρότεινε ένας συνάδελφος στο γραφείο, μου έλυσε πραγματικά τα χέρια. Πότε, λοιπόν, έχει τη λιγότερη κίνηση στους δρόμους και πώς θα σε βοηθήσει η συγκεκριμένη εφαρμογή;

Σύμφωνα με την Hellas Direct μπορείς να ταξιδέψεις ήρεμος και χαλαρός αν φύγεις τη Μεγάλη Παρασκευή οκτώ το πρωί και επιστρέψεις τη Δευτέρα του Πάσχα στις οκτώ το πρωί. Αυτές είναι οι ημέρες και ώρες που έχει τη λιγότερη κίνηση στους δρόμους την περίοδο του Πάσχα.

mesa1


Η γνωστή ασφαλιστική αυτοκινήτου επιστράτευσε τα «geeks» της και μελέτησαν καλά τα δεδομένα. Με την εφαρμογή Hellas Direct app, που δημιούργησαν πριν από τρία χρόνια με την Cambridge Mobile Telematics (CMT), κατέγραψαν την κίνηση κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας (από Μεγάλη Δευτέρα έως Τρίτη του Πάσχα) και τη σύγκριναν με τις αντίστοιχες ημέρες πριν και μετά το Πάσχα. Έτσι προέκυψαν τα παραπάνω στοιχεία που, όπως φαίνεται, φέτος θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε την κατάλληλη στιγμή!

Η εφαρμογή που αξιολογεί την οδήγησή σου και προσφέρει χρήσιμες συμβουλές

Κατέβασα και εγώ το app, για να καταλάβω καλύτερα πώς ακριβώς λειτουργεί και αν όντως είναι αξιόπιστο. Αφού το χρησιμοποίησα, αξιολόγησε την οδήγησή μου και με ενημέρωσε για τις διαδρομές που έκανα. Το καλύτερο; Μου έδωσε tips για να οδηγώ πιο καλά, πιο οικονομικά, ακόμη και οικολογικά. Έτσι, το είδα σαν μια ευκαιρία να γίνω καλύτερος οδηγός, με στόχο να κερδίσω τα δώρα που χαρίζει για να με επιβραβεύσει!

Έτσι, με βάση τη διαδρομή μου και τις διαδρομές των χρηστών του app, η Hellas Direct μπορεί να μελετήσει και την κίνηση στους δρόμους. Αφαιρώντας το διάστημα μεταξύ 1:00 και 5:00, έφτιαξαν έναν πίνακα με τις ώρες που σε συμφέρει να φύγεις για να έχεις ένα άνετο ταξίδι και έναν πίνακα με τις ώρες που πρέπει να αποφύγεις για να μη χάσεις την υπομονή σου μπροστά στο τιμόνι.

mesa2

Για παράδειγμα, εγώ που θέλω να φύγω νωρίτερα, σύμφωνα με τους πίνακες είναι καλύτερο να ξεκινήσω τη Μεγάλη Πέμπτη αμέσως μετά τη δουλειά, δεδομένου ότι σχολάω στις πέντε το απόγευμα. Τότε, θα είμαι σίγουρος ότι θα ταξιδέψω χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρία. Έτσι, ξέρω ότι δεν θα «ξεφύγω» αλλά θα παραμείνω ψύχραιμος, θα αποφύγω την γκρίνια των παιδιών, τους τσακωμούς, αλλά και την ένταση.

Αντίστοιχα, αν και εσύ θέλεις να γλιτώσεις κίνηση και νεύρα πρέπει να αποφύγεις το πρωί της Μ. Δευτέρας (06:00) και της Μεγάλης Τρίτης (07:00). Και, όπως θα το περίμενες, καλό θα είναι να μη βρίσκεσαι στον δρόμο τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα…

mesa3



Τώρα ξέρεις πώς θα φύγεις και θα επιστρέψεις άνετα, χωρίς υστερίες και προβλήματα. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και κάνε τις πιο ξεκούραστες πασχαλινές διακοπές της ζωής σου. Γιατί, χωρίς ταλαιπωρία, όλα μοιάζουν πιο όμορφα.

Και μην ξεχνάς, το ταξίδι έχει όντως σημασία, γιατί κάθε διαδρομή είναι μία ευκαιρία να κερδίσεις! Μάθε περισσότερα εδώ και… καλό δρόμο!