Βασίλης Πριόβολος: Πέθανε ο αγωνιστής της Αντίστασης, «καπετάν Ερμής»

Βασίλης Πριόβολος: Πέθανε ο αγωνιστής της Αντίστασης, «καπετάν Ερμής»

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 100 ετών, ο Βασίλης Πριόβολος, γνωστός και ως «καπετάν Ερμής» στον αγώνα του στην Αντίσταση.

Ο Βασίλης Πριόβολος γεννήθηκε το 1918 στην Χρύσω Ευρυτανίας, στα Άγραφα.

Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έλαβε πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.

Ο Βασίλης Πριόβολος διετέλεσε, μεταξύ άλλων, υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη, ενώ στα χρόνια της μεταπολίτευσης εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε στενός φίλος και συνεργάτης του Ευάγγελου Γιαννόπουλου.

Επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου χρημάτισε αντιπρόεδρος της τότε Επιχείρησης Αστικών Συγκοινωνιών (ΕΑΣ), του σημερινού ΟΑΣΑ.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, όταν και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους συνέδρους.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

«Έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας, Βασίλης Πριόβολος, ο καπετάν Ερμής.

Σύντροφος και συναγωνιστής μας, από την μεταπολίτευση, υπήρξε πάντα έως και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ακούραστος, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση. Τελευταία του συμβολή, η συμμετοχή του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Θα τον τιμούμε και θα τον θυμόμαστε πάντα για τα υψηλά ιδανικά που υπηρέτησε με σεμνότητα, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλο ήθος.

Καλό σου ταξίδι καπετάν Ερμή».

Διαβάστε επίσης:

Μπαχτσελί: «Υστερικός ο Καμμένος – Μας τρίζουν τα δόντια, θα τα ξεριζώσουμε»

«Θερμό» επεισόδιο στη Ρω: Χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου - Άνοιξε πυρ η ελληνική φρουρά