ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Mirage 2000-5: Η τραγική ειρωνεία – Τι αποκάλυψε ο πατέρας του Γιώργου Μπαλταδώρου

Πτώση Mirage 2000-5: Η τραγική ειρωνεία – Τι αποκάλυψε ο πατέρας του Γιώργου Μπαλταδώρου

Γιώργος Μπαλταδώρος - Πτώση Mirage 2000-5: Συγκλονίζουν τα όσα αποκάλυψε ο πατέρας του άτυχου σμηναγού, Γιώργου Μπαλταδώρου, την ώρα μάλιστα που ο γιος του ήταν αγνοούμενος και οι έρευνες για τον εντοπισμό του ήταν σε εξέλιξη.

Μιάμιση ώρα πριν ανακοινωθεί επίσημα ο θάνατος του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης (12/04/2018) όταν το Mirage 2000-5 το οποίο χειριζόταν κατέπεσε στη θάλασσα εννέα ναυτικά μίλια από τη Σκύρο, ο πατέρας του κ. Απόστολος Μπαλταδώρος προχώρησε σε μία ανατριχιαστική αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε την Πέμπτη στο «Ε» ήταν η τελευταία ημέρα της εβδομαδιαίας αποστολής του στην αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών.

Το μοιραίο αεροσκάφος που χειριζόταν ο άτυχος Γιώργος Μπαλταδώρος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρού Θησέας που εδρεύει στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου τη Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Όπως είπε ο τραγικός πατέρας μιλώντας στο «Ε», επρόκειτο για την τελευταία ημέρα της εβδομαδιαίας αποστολής του στην αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών. «Σήμερα θα επέστρεφε στην Τανάγρα, τελευταία ημέρα ήταν σήμερα. Στη Σκύρο πηγαίνουν πότε τα Μιράζ, πότε τα F16. Ήταν για αναχαίτιση το πρωί. Δεν ξέρουμε τίποτε άλλο» είπε ο Απόστολος Μπαλταδώρος.

Πρόσθεσε δε ότι ο Γιώργος Μπαλταδώρος «ήταν χρόνια στα Mirage, ήταν ο καλύτερος πιλότος, έμπειρος πιλότος».

Διαβάστε επίσης:

Mirage 2000-5: Βρέθηκε η σορός του Γιώργου Μπαλταδώρου

Γιώργος Μπαλταδώρος: Οι τελευταίες δραματικές στιγμές πριν από την πτώση του Mirage 2000-5

Σχετικές ειδήσεις