ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Mirage: Σήμερα η τελευταία «πτήση» του Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου

Πτώση Mirage: Σήμερα η τελευταία «πτήση» του Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου

Γιώργος Μπαλταδώρος: Στην γενέτειρά του, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος για τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο όπου και θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του.

Θρήνος και σπαραγμός για τον χαμό του Έλληνα πιλότου

Οι γονείς και η σύζυγος του άτυχου πιλότου έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής (13/4) στο πατρικό του στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Η σορός του άτυχου πιλότου, συνοδεία της συζύγου του, θα μεταφερθεί αρχικά στην 114 ΠΜ της Λάρισας όπου θα τελεστεί τρισάγιο. Στη συνέχεια η σορός του Σμηναγού θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Μορφοβούνι Καρδίτσας όπου και θα τελεστεί η ταφή.

Η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι και εκτός από συγγενείς και φίλους το παρόν θα δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Πάνος Καμμένος αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Την Παρασκευή (13/4) ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το σπίτι του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας του άτυχου πιλότου ανέφεραν τις τραγικές στιγμές που περνά η οικογένειά του. Όπως μετέδωσε ο ANT1 ο πατέρας του έχει καταρρεύσει, ενώ η μητέρα του ήταν κλεισμένη σε ένα δωμάτιο με μία μπλούζα του ήρωα πιλότου στην αγκαλιά και δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί.

Τραγική φιγούρα και η σύζυγος του Γιώργου Μπαλταδώρου, η οποία είχε μιλήσει μαζί του πριν απογειωθεί για τη μοιραία πτήση.

«Σ' αγαπάμε, να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος από την σύζυγό του, όπως αναφέρει το «Ε».

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του 34χρονου πιλότου βρέθηκε, την Παρασκευή, από ένα αλιευτικό σκάφος, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες εντοπισμού του. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο ντοκουμέντο: Η κάμερα του δεύτερου Mirage κατέγραψε τη συντριβή του μαχητικού

Συγκλονίζει ο πατέρας του σμηναγού: Έχασα το παλικάρι μου, τον ήρωα μου»

Γιώργος Μπαλταδώρος: Πλήρης σύνταξη στη σύζυγο - Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του

Σχετικές ειδήσεις