ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά LIVE - Ηλεία: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά - Ολυνύχτια η «μάχη» με τις φλόγες (pics&vids)

Φωτιά LIVE - Ηλεία: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά - Ολυνύχτια η «μάχη» με τις φλόγες (pics&vids)

Φωτιά ΤΩΡΑ | Ειδήσεις: Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που μαίνεται από χθες Κυριακή (15/04) στην Ηλεία καθώς έχουν πέσει οι άνεμοι - Στάχτη έγιναν αγροτικές και δασικές εκτάσεις

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 24 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου «Καναντέρ» και ένα ελικόπτερο, επιχειρούσαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στις περιοχές Φρίξα και Σκιλλουντία της Ηλείας, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Λίγο αργότερα, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι ενισχύθηκαν τόσο οι εναέριες όσο και ο επίγειες δυνάμεις, με ρίψεις νερού από αέρος να πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ ταυτόχρονα περίπου 90 πυροσβέστες με 36 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενεργά είναι δύο μέτωπα μέσα σε χαράδρα, γι' αυτό και το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

fwtia hleia14

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος «η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, γεγονός που βοηθάει το έργο των εναέριων και των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων».

fwtia hleia14

O κ. Γεωργιόπουλος πρόσθεσε ότι «δεν έχουν καεί σπίτια, αλλά το μόνο που έχει καταγραφεί είναι κάποιες ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στην κοινότητα της Νέας Σκιλλουντίας».

fwtia hleia10

Όσον αφορά τις ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ο αντιπερειφερειάρχης ενημέρωσε ότι έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα.

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο αντιπεριφερειάρχης συμπλήρωσε ότι «αυτά θα τα βρει η έρευνα της Πυροσβεστικής», για να σημειώσει: «είχα ζητήσει δημοσίως το περασμένο Σάββατο από τους συμπολίτες μας να μην προχωρήσουν στο κάψιμο κλαδιών, λόγω των μετεωρολογικών προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους». Άλλωστε, όπως τόνισε, «χθες στην Ηλεία εκδηλώθηκαν περίπου έξι πυρκαγιές».

fwtia hleia10

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας - Κρετστένων Διονύσης Μπαλιούκος δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ενώ το έργο της κατάσβεσης βοήθησε και μία μικρή βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί».

Σχετικά με την αποτίμηση του μεγέθους των ζημιών, ο δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουν καεί δασικές εκτάσεις, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν ζημιές σε καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιόδεντρα».

Βυθισμένοι στο σκοτάδι

Η Σκιλλουντία, κοντά στα Κρέστενα, βυθίστηκε στο σκοτάδι χθες και οι κάτοικοί της απομακρύνθηκαν καθώς περικυκλώθηκε από τη φωτιά.

Σύσκεψη υπό το φως... λάμπας πετρελαίου

99efbc7d9f4b974

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα στη Σκιλλουντία παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Γεωργιόπουλου και Μητρόπουλου, του δημάρχου Ανδρίτσαινας -Κρεστένων κ. Μπαλιούκου, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας κ. Παπασωτηρίου και συνεργατών τους στην Σκιλλουντία.

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συμμετείχαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος κ. Κυριακόπουλος και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας κ. Πετρούτσος.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Φρίξα και με τους δυνατούς ανέμους το μέτωπο εξαπλώθηκε δυτικότερα, φτάνοντας το βράδυ στη Σκιλλουντία.

fotianew

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: Eurokinissi, ilialive.gr

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή κίνδυνος! Επιστήμονες προειδοποιούν: Τι δεν πρέπει να κάνετε φέτος ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ στο Σαρωνικό

Σχετικές ειδήσεις