ΕΛΛΑΔΑ

Ανέστειλε την παραίτησή του ο Α. Μαρτίνης

Ανέστειλε την παραίτησή του ο Α. Μαρτίνης

Τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη 1 Νοεμβρίου ανέστειλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης για να μην υπάρξει διοικητικό κενό.

Την πρώτη ημέρα του Νοέμβρη, ο κ. Μαρτίνης ανακοίνωσε πως θα συγκαλέσει το Κ.Δ.Σ του Ε.Ε.Σ στο οποίο και θα γνωστοποιήσει τις οριστικές αποφάσεις του.

Μετά την υποβολή της παραίτησης, συνεκλήθη έκτακτο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ερυθρού Σταυρού το οποίο ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα: «Εδώ και πολλά χρόνια, τον Πρόεδρο τον ονοματίζει με την ψήφο της η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέχρι τώρα, τον αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι.

Άρα, ουσιαστικά, εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση. Εμείς εκλεγόμαστε για να βοηθήσουμε το Σωματείο. Οι Πρόεδροι μετά από τόσα χρόνια, παραιτούνται στις Γενικές Συνελεύσεις που τους εξέλεξαν και όχι υπό την πίεση των γεγονότων.

Εάν ο Πρόεδρος επιμένει στην παραίτησή του και μετά από όσα ελέχθησαν από τους εργαζόμενους δημοσία, θα πρέπει να παραιτηθούμε και όλοι εμείς, γεγονός που συνιστά ανωμαλία για τα διοικητικά του Ε.Ε.Σ.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποδεχόμαστε την παραίτηση του Προέδρου και τον καλούμε εντός δεκαημέρου να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο για να εισηγηθεί τα απαραίτητα μέτρα για την περαιτέρω πορεία του Σωματείου μας».