ΕΛΛΑΔΑ

Αυγερινός: Προσπάθεια εκφοβισμού της υγιούς βάσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Αυγερινός: Προσπάθεια εκφοβισμού της υγιούς βάσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ) απευθύνεται με ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός.

Ο κ. Αυγερινός καταγγέλλει τη νυν προσωρινή διοίκηση για προσπάθεια εκφοβισμού της υγιούς βάσης του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να μην προκηρυχθούν δημοκρατικές εκλογές με διευρυμένη βάση μελών.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγερινού:

«Αγαπητές και αγαπητοί, εθελόντριες και εθελοντές, Ερυθροσταυρίτισσες και Ερυθροσταυρίτες, φίλες και φίλοι,

Μια γλαφυρή περιγραφή για τα πεπραγμένα της νυν διοίκησης του Ε.Ε.Σ. μας βρίσκει αντιμέτωπους με μία διοικητική ακινησία, η οποία όμως πολύ μας φοβίζει ότι θα οδηγηθεί σε διοικητική ακαθαρσία.

Η ψυχική πώρωση και η ηθική αναλγησία χαρακτηρίζουν τις πράξεις μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) που λειτουργούν ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα εκμεταλλευόμενοι το έργο και τις υπηρεσίες που η προηγούμενη Διοίκηση με τους υπαλλήλους, Εθελοντές και Περιφερειακά Διοικητικά Συμβούλια προσέφερε.

Έργο που έχει επιβραβευθεί τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού (ΔΟΕΣ).

Η Διοίκηση Αυγερινού παρέλαβε έναν Ερυθρό Σταυρό διαλυμένο, συντετριμμένο, με απλήρωτους εργαζόμενους επί σειρά μηνών βρισκόμενους σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας, τυλιγμένο σε μια φθίνουσα αξιοπιστία, όμως με στρατηγικό σχεδιασμό και σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές του κινήματος, ανέδειξε έναν Ε.Ε.Σ. αδαμάντινο, πρωτοπόρο και δημιουργικό.

Ένα τεράστιο έργο που αντί να αναγνωρίσουν και να σεβαστούν, παραμερίζοντας κάθε στοιχείο ηθικής, το σφετερίζονται και το χρησιμοποιούν προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα προσωπικά τους κέρδη και να ικανοποιήσουν την εγωκεντρική τους ματαιοδοξία.
Προσπαθούν να δώσουν υπόσταση στο ανύπαρκτο έργο τους και να διατυμπανίσουν ότι επιφέρουν την ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ στον Ε.Ε.Σ.

Αυτή η καινούργια ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ περί κανονικότητας και ομαλοποίησης προσπαθεί να κρύψει εντέχνως την εσωτερική αιμορραγία του Ε.Ε.Σ. ή μήπως ευαγγελίζεται την επιστροφή στην κανονικότητα της εποχής Μαρτίνη που οδήγησε τον Ε.Ε.Σ. στο χείλος του γκρεμού;
Αυτή την εποχή που ολίγοι ημέτεροι διοικούσαν και λεηλατούσαν την περιουσία του Ε.Ε.Σ.;

Μήπως θεωρούν κανονικότητα έναν Ερυθρό Σταυρό να μην ανασαίνει, βυθισμένος σε ένα παρηκμασμένο και περιχαρακωμένο περιβάλλον που θέλει να τον ξανακάνει ένα κλειστό club για ολίγους;

Ποια είναι αλήθεια η θέση της ΔΟΕΣ σε αυτή τη συντηρητική ισχύ;

Αυτό το χειραγωγημένο δημιούργημα των ολίγων που αντανακλούσε την ρυπαρή πραγματικότητα που είχαν δομήσει μέσα στους κόλπους του Ερυθρού Σταυρού, αυτή την επιστροφή στην κανονικότητα εννοούν;

Γιατί δυστυχώς οι μέχρι σήμερα πράξεις τους δεν μας δηλώνουν τίποτε άλλο παρά μια συνεχή προσπάθεια να διασταλεί η νομιμότητα.
Μια Διοίκηση που όφειλε να προκηρύξει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ, όχι μόνο δεν τις ανακοινώνει αλλά αναλώνεται καθημερινά στην ανεύρεση τρόπων που θα της επιτρέψει να παραμερίσει και να παρακάμψει από τις εκλογικές διαδικασίες ανθρώπους που με το ήθος και την τιμιότητα εργάσθηκαν για την πρόοδο του Οργανισμού.

Φυσικά όσους δόλιους τρόπους, όσες αθέμιτες πρακτικές και αναχρονιστικούς τρόπους εκλογών προσπαθήσουν να εφεύρουν, να είναι σίγουροι πως έχουν γνώση οι φύλακες και κανένας τους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός από την κοινότητα του Ερυθρού Σταυρού.
Δρουν, βεβαίως, ανενόχλητοι υπό την εκκωφαντική σιωπή της ΔΟΕΣ που πριν λίγο καιρό ταρακουνούσε συθέμελα με τις απαιτήσεις της τον Ε.Ε.Σ.

Γιατί, όμως, η νυν Διοίκηση και η ΔΟΕΣ (Επιτροπή Συμμόρφωσης και Διαμεσολάβησης), δεν δρουν με τη στοιχειώδη ευσυνειδησία και ευαισθησία που αρμόζει;

Αλήθεια, ποια κατεστημένα συμφέροντα εξυπηρετούνται;

Γιατί δεν προκηρύσσουν εκλογές με διευρυμένη βάση μελών, παρά αναμοχλεύουν τρόπους για να δημιουργήσουν ιδεολογική σύγχυση, να κλονίσουν και να εκφοβίσουν την υγιή βάση του Ε.Ε.Σ.;

Η ΔΟΕΣ οφείλει να λάβει θέση και να πιέσει προς τη διενέργεια δημοκρατικών εκλογών.

Στο διάβα του χρόνου όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα των πράξεών μας. Είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε ποιο δρόμο θέλουμε να χαράξουμε, αυτόν της ηθικής και της διαφάνειας ή αυτόν της θηριωδίας και της αλλοίωσης;

Το υγιές και ηθικό κομμάτι του Ε.Ε.Σ. δεν προσκυνά το σκοτάδι, αλλά ατενίζει τον ήλιο κι έτσι θα πορευτεί και να είστε σίγουροι ότι θα ανακόψουμε κάθε προσπάθεια να διαταραχθεί η νομιμότητα στον Οργανισμό κόβοντας τον ομφάλιο λώρο του φανατισμού, του διχασμού και της αλληλοεξόντωσης του παρελθόντος».

Σχετικές ειδήσεις