ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Μυστήριο καλύπτει τον τραυματισμό μαθητή σε προαύλιο σχολείου - Υπήρξε σφαίρα ή όχι;

Ηράκλειο: Μυστήριο καλύπτει τον τραυματισμό μαθητή σε προαύλιο σχολείου - Υπήρξε σφαίρα ή όχι;

Ανάστατο είναι το χωριό Γέργερη Ηρακλείου μετά το περιστατικότραυματισμού μαθητή από αδέσποτη σφαίρα, στο προαύλιο του Γυμνασίου.

Υπό διερεύνηση βρίσκεται το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στο σχολείο της Γέργερης Ηρακλείου με τραυματισμό μαθητή στη διάρκεια του διαλείμματος.

Το παιδί -ηλικίας 13 ετών- βρέθηκε την Τετάρτη (25/04), με ματωμένο μάγουλο στο προαύλιο του σχολείου και λίγο αργότερα σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, οι ακτινογραφίες «έδειξαν» ότι πρόκειται για μικρό μεταλλικό σφαιρίδιο, σημειώνει το neakriti.gr.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου κ. Γιγουρτάκης στην ΚΡΗΤΗ TV, «την ώρα του διαλείμματος η εφημερεύουσα καθηγήτρια και ένας άλλος καθηγητής είδαν ότι ένα παιδάκι είχε ματώσει στο μάγουλο και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Δεν είχαν αντιληφθεί ότι κάποιος βρισκόταν έξω από το σχολείο και χρησιμοποιούσε όπλο ή κάτι τέτοιο. Αυτό ακούστηκε ως εκδοχή από τους μαθητές. Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί δεν κατάλαβαν κάτι τέτοιο. Θεώρησαν ότι πιθανόν υπήρξε τραυματισμός από κροτίδα ή από γυαλί που έσπασε. Όμως την Παρασκευή που επανήλθε η μητέρα ενημέρωσε ότι ακτινογραφία που έγινε στο ΠΑΓΝΗ έδειξε ότι πρόκειται για ένα μικρό μεταλλικό σφαιρίδιο».

Τι υποστήριξαν οι μαθητές

Άμεσα απεστάλη έγγραφη αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Μοιρών, τονίζουν από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στην ερώτηση αν μπορεί να επρόκειτο για τραυματισμό που προκλήθηκε από σκάγια ο κ. Γγουρτάκης απάντησε ότι «είναι πιθανό, αλλά δεν έπεσε στην αντίληψη εκπαιδευτικού. Οι μαθητές είπαν ότι κάποιος ήταν έξω και χρησιμοποίησε όπλο και ότι ένα από τα σκάγια "πήρε" το μαθητή. Αυτό όμως είναι υπό διερεύνηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Τερζάκη, ο τραυματισμός προκλήθηκε από μεταλλικό αντικείμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο ούτε οι γονείς του παιδιού, ούτε άλλων παιδιών δεν ανησύχησαν μετά το περιστατικό και τη διερεύνησή του αναλαμβάνει η αστυνομία αφού δεν προκύπτει ούτε πειθαρχικό, ούτε διοικητικό παράπτωμα.

Από την Αστυνομία διενεργείται προανάκριση και το θέμα διερευνάται.

Διαβάστε επίσης:

Survivor spoiler: «Έσκασε» η διαρροή - Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα (02/05) την ασυλία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χαλάζι, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα «σαρώσουν» τη χώρα


Σχετικές ειδήσεις