ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Γιατί αντικαταστάθηκε ο γενικός γραμματέας

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Γιατί αντικαταστάθηκε ο γενικός γραμματέας

Διευκρινίσεις δίνει η προσωρινή διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Παναγιώτη Ανδρικόπουλου και την επακόλουθη παραίτησή του από Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

«Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στη συνεδρίασή του στις 8 Μαΐου 2018, μεταξύ άλλων θεμάτων εξέτασε την προετοιμασία του Σωματείου για τις επερχόμενες εκλογές της 3ης Ιουνίου 2018 και αφού διαπίστωσε την ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών για την επαναφορά της νομιμότητας και της κανονικότητας στις τάξεις του Ε.Ε.Σ., εκτίμησε ομόφωνα ότι η ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων αρχαιρεσιών θα αποτελέσει την αρχή για την εκπλήρωση των πολλαπλών και σημαντικών στόχων του, που έχουν σαν αντικείμενο το άνοιγμα και τη σύσφιξη των δεσμών του Ε.Ε.Σ. με την κοινωνία και την αναβάθμιση του κοινωνικού και ανθρωπιστικού ρόλου του.

Σε αυτή την προσπάθεια του Κ.Δ.Σ., δυστυχώς δεν στάθηκε αρωγός ο αντικατασταθείς στις 27 Απριλίου 2018 πρώην Γενικός Γραμματέας του Κ.Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, ο οποίος είχε δράση αντίθετη με τις αποφάσεις του Κ.Δ.Σ., αρνούμενος να εκτελέσει, ως είχε καθήκον, τις αποφάσεις και αρνούμενος να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο και πρακτικό του Κ.Δ.Σ.

Κατά συνέπεια, η αντικατάστασή του από τον νέο Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Οικονομόπουλο εκρίθη επιβεβλημένη, ως αναγκαίος όρος για την ομαλή λειτουργία του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.» αναφέρει η ανακοίνωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σχετικές ειδήσεις