ΕΛΛΑΔΑ

Σύγχρονες «Μήδειες»: Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι δύο παιδοκτονίες μέσα σε τρεις μήνες

Σύγχρονες «Μήδειες»: Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι δύο παιδοκτονίες μέσα σε τρεις μήνες

Δύο περιστατικά παιδοκτονίας, δύο μητέρες που σκότωσαν τα νεογέννητά τους, έχουν «παγώσει» το Πανελλήνιο - Τι συνιστούν οι ειδικοί

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΑΡΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ - ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Είναι σχεδόν αδύνατο να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Μια γυναίκα, φέρνει στον κόσμο ένα παιδί και λεπτά μετά το σκοτώνει...

Δύο τέτοιες περιπτώσεις, με λίγες εβδομάδες διαφορά και λίγα χιλιόμετρα να τις χωρίζουν, έχουν προκαλέσει οργή, αποτροπιασμό αλλά και θλίψη σε όλη τη χώρα.

Αρχικά, ένα μωρό είχε βρεθεί νεκρό μέσα σε σακούλα σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη και λίγο καιρό μετά, ένα άλλο πεταμένο σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Και στις δύο περιπτώσεις, οι μητέρες -μια 19χρονη και μια 22χρονη- είχαν κρύψει όπως υποστηρίζουν από τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους τις εγκυμοσύνες τους, και αποκάλυψαν στις μητέρες τους την τελευταία στιγμή τι τους συνέβαινε.

Στη Νέα Σμύρνη, συνελήφθη για τη δολοφονία του νεογέννητου αγοριού της μια 22χρονη. Με δάκρυα στα μάτια είχε πει στους αστυνομικούς ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το μωρό της.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση αυτή

Λίγες εβδομάδες αργότερα, εντοπίστηκε και ομολόγησε η 19χρονη που είχε πετάξει το παιδί της στον κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη, το οποίο και είχε βρει στις 26 Φεβρουαρίου ένας ρακοσυλλέκτης.«Έπνιξα το παιδί με ένα κορδόνι και τον ομφάλιο λώρο» είπε στους αστυνομικούς για το πώς πέθανε το βρέφος ενώ η 54χρονη μητέρα της παιδοκτόνου υποστήριξε ότι έμαθε για το μωρό όταν αυτό ήταν ήδη νεκρό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρει το Star, η 22χρονη φοιτήτρια συνεχίζει να διαμένει με τη μητέρα της στο ίδιο διαμέρισμα της οδού Πριγκιποννήσων στη Νέα Σμύρνη, όπου πέταξε το νεογέννητο μωρό της. Όπως είπε ο συνήγορός της παρακολουθείται από ειδικό ψυχίατρο.

«Βρίσκεται σε απόλυτη παύση από ότι έκανε έως τώρα και το μόνο που κάνει είναι οι συναντήσεις με τους ψυχιάτρους, μήπως τα καταφέρει και βγει από τον ψυχολογικό Γολγοθά» δήλωσε ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης, δικηγόρος της 22χρονης.

Τι ήταν όμως αυτό που στην τρυφερή ηλικία των 19 και των 22 ετών τις ώθησε να γίνουν σύγχρονες Μήδειες;

«Όταν συμβεί ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αισθάνονται πως πέφτει πέπλο πάνω στο κεφάλι τους γιατί νιώθουν μεγάλη ντροπή, γι΄αυτό που συνέβη από μια εφήμερη, μη σοβαρή σχέση και έτσι φροντίζουν να "ξεφορτωθούν το βρέφος"» εξηγεί η ψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου.

Τέσσερις ομοιότητες και μια διαφορά για τις δύο παιδοκτόνους – Τι συνιστούν οι ειδικοί

Οι δύο αυτές περιπτώσεις έχουν τέσσερις ομοιότητες και μία βασική διαφορά, σημειώνει το Star.

Και οι δύο έκαναν γνωριμίες μέσω facebook. Και οι δύο είχαν περιστασιακή σχέση. Και οι δύο γέννησαν στο σπίτι τους. Και οι δύο έκρυβαν την εγκυμοσύνη τους. Η στάση τους όμως όταν κλήθηκαν να εξηγήσουν την πράξη τους ήταν διαφορετική. Η 22χρονη ήταν ράκος, ενώ η 19χρονη ήταν ψύχραιμη.

Όπως λένε οι ειδικοί οι νέες κοπέλες φτάνουν σε αυτό το σημείο, γιατί δεν έχουν την κατάλληλη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Όταν τους συμβεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη αντί να προσφύγουν στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους, προτιμούν να φτάσουν ακόμα και στο άγριο έγκλημα.

«Αυτό για μένα είναι τρομερό και ασυγχώρητο. Το δώρο της φύσης γίνεται "βάρος", όταν δεν είναι κάποιος προετοιμασμένος. Γι’ αυτό τονίζουμε τη σημασία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από νωρίς, από το σχολείο και από τους γονείς τους» επισημαίνει η ψυχολόγος.

Διαβάστε επίσης:

Οργή, αποτροπιασμός και θλίψη! Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για την παιδοκτόνο της Πετρούπολης

Λύθηκε το μυστήριο με την 69χρονη που βρέθηκε να επιπλέει ανοιχτά του Πειραιά


Σχετικές ειδήσεις