ΕΛΛΑΔΑ

Εξώδικο Αυγερινού στην προσωρινή διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Εξώδικο Αυγερινού στην προσωρινή διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Την ανάκληση της Γενικής Συνέλευσης του Ιούνιου που θα «στήσει» κάλπες στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ως πολλαπλώς παράνομης, ζητούν με εξώδικο επτά μέλη του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος, Αντώνιος Αυγερινός.

Σύμφωνα με την εξώδικη δήλωση, η πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης στις 3 Ιουνίου 2018, προκειμένου να αποφασίσει για την εκλογή νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, είναι παράνομη εφόσον:

α. Περιορίζει εκ προοιμίου το δικαίωμα συμμετοχής στη Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες μόνο σε μέλη που είχαν εγγραφεί έως το 2013, αποκλείοντας όσα μέλη ενεγράφησαν νομίμως στη συνέχεια, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του καταστατικού, προκαταλαμβάνοντας την κακή συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης.

β. Προκαθορίζει δεσμευτικά τους όρους και τη διαδικασία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, κάτι που αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης, αντίθετα από όσα πρόσφατα έχει ad hoc κρίνει ο Άρειος Πάγος με την όλως πρόσφατη αριθ. 561/2018 απόφασή του, την οποία ευθέως παραβιάζει η νυν προσωρινή διοίκηση.

γ. Αγνοεί επιδεικτικά την γενόμενη τροποποίηση του καταστατικού του σωματείου και την εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, που έχει ήδη απολήξει σε έκδοση της αριθ. 11215/2017 οριστικής Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που απέρριψε την αγωγή ακύρωσης της καταστατικής γενικής συνέλευσης.

«Είναι σαφές, ότι με τον τρόπο που δρομολογείται η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, όχι μόνο παραβιάζεται ο νόμος και το καταστατικό του σωματείου, αλλά ο ΕΕΣ τίθεται σε προφανή κίνδυνο απαξίωσης και καταρράκωσης της δημόσιας και διεθνούς εικόνας του, αφού ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ολική επαναφορά του παλαιού καθεστώτος διοίκησής του, το οποίο και ευθύνεται για την παρακμή του ιστορικού Οργανισμού.

Η πανηγυρική υποβολή υποψηφιότητας του ίδιου του πρώην Προέδρου του ΕΕΣ, και υπόδικου για αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στη θητεία του, προφανώς στηρίζεται στο περιορισμένο εκλογικό σώμα που εσείς εξασφαλίζετε με την παράνομη ως άνω απόφασή σας και αποδεικνύει τόσο τις προθέσεις και το ρόλο της υφιστάμενης προσωρινής διοίκησης, όσο και το άμεσο αποτέλεσμα των αποφάσεών της.
Περαιτέρω, η επίκληση στην άνω απόφασή σας της αριθ. 440/2018 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών περί διορισμού προσωρινής διοίκησης, είναι εκδήλως αβάσιμη και προσχηματική, αφού επιχειρείται να αποδοθεί στην Απόφαση αυτή ρυθμιστικό περιεχόμενο που ούτε έχει ούτε και θα μπορούσε να περιλάβει, σύμφωνα με όσα έκρινε και το Ανώτατο Δικαστήριο» αναφέρεται στην εξώδικη δήλωση.

Τέλος, ο κ. Αυγερινός και τα άλλα έξι μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καλούν τις δικαστικές αρχές να ανακαλέσουν άμεσα την προαναφερόμενη πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης, ως μη νόμιμη αλλά και καίρια βλαπτική για τα συμφέροντα του ΕΕΣ. Επίσης, δηλώνουν ότι «ως μέλη του ΕΕΣ, θέτουμε υποψηφιότητα για την εκλογή μας ως μελών του ΚΔΣ, σε οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία αρχαιρεσιών» και ότι «θα αναλάβουμε κάθε νόμιμο μέσο ώστε να αποτραπεί η επιχειρούμενη εκ νέου απαξίωση του ΕΕΣ και να μην εφαρμοσθούν οι παράνομες αποφάσεις» της νυν προσωρινής διοίκησης.

Σχετικές ειδήσεις