ΕΛΛΑΔΑ

Αμμουδάρα: Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο

Αμμουδάρα: Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο

Υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, προγραμματίζεται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες (την 1η Ιουνίου) στην Αμμουδάρα, το 3ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο, με γλυπτά που θα «μιλούν» για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Δεν το βάζω κάτω! Θέλουμε καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες» είναι το μήνυμα που θα στείλουν οι καλλιτέχνες, μέσα από εντυπωσιακά γλυπτά από άμμο, ύψους ακόμα και τριών μέτρων, όπως αναφέρει το cretapost.gr

Το φεστιβάλ επαγγελματικής Γλυπτικής στην άμμο, που ξεκίνησε στην Αμμουδάρα το 2016, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη. Θα αρχίσει φέτος την 1η και θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου, αποδίδοντας εξαιρετικά έργα τέχνης που αναμένεται να εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Τα έργα, εκτός απροόπτου, θα παραμείνουν, όπως και πέρυσι, στις παραλίες της Αμμουδάρας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αποτελώντας ένα από τα αξιοθέατα της περιοχής. Φέτος μάλιστα το φεστιβάλ θα γίνει σε τέσσερα σημεία της Αμμουδάρας, αντί για δύο που ήταν το 2017.

Ο μοναδικός στο είδος του θεσμός διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο Μονής Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τον γλύπτη Μανώλη Χαρκούτση. Γλυπτά θα φιλοτεχνήσουν ο Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής Yuriy Mysko, η διεθνής γλύπτρια επίσης από την Ουκρανία Lyudmyla Mysko, ο Ρουμάνος εικαστικός Gabriel Grama και οι Έλληνες γλύπτες Ανδρέας Αραπάκης, Αμαλία Φλωρου, Μανώλης Χαρκούτσης.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ αναμένεται και φέτος να είναι χιλιάδες. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παρακολουθούν ελεύθερα το φεστιβάλ και αν το θελήσουν, να δημιουργούν κοντά στους γλύπτες, τα δικά τους έργα τέχνης από άμμο. Οι παραλίες που θα γίνει το φεστιβάλ είναι:

  • Από τη 1 έως τις 10 Ιουνίου σε δύο παραλίες, η πρώτη περίπου 200 μέτρα δυτικά του γηπέδου ΕΓΟΗ και η δεύτερη στο κέντρο της Αμμουδάρας, (τέρμα της οδού Νάξου, στο ύψος του κεντρικού πάρκινγκ)
  • Από τις 11 έως τις 20 Ιουνίου επίσης σε δύο παραλίες, η πρώτη στα δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού και η δεύτερη μπροστά από το πρώην club “Barracuda”.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από γλυπτά προηγούμενων ετών στην gallery του άρθρου.

Σχετικές ειδήσεις