ΕΛΛΑΔΑ

Σκοπιανό: Έρχονται νέα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σκοπιανό: Έρχονται νέα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πιέσεις στην κυβέρνηση να μην δεχτεί σε καμία περίπτωση τον όρο Μακεδονία – Πότε θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Την ώρα που οι συνομιλίες για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων βρίσκονται στην… κόψη του ξυραφιού και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις καταιγιστικές εξελίξεις, η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας οργανώνει νέα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς «να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Εντός των επόμενων ημερών, η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, θα ανακοινώσει, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, τη διοργάνωση συγκεντρώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.

Μέσω των συγκεντρώσεων η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει, όπως αναφέρει, να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός «έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους».

«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Σχετικές ειδήσεις