ΕΛΛΑΔΑ

Μπαράζ συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη: Από ομηρία και διακίνηση λαθρομεταναστών μέχρι αρχαιοκαπηλία

Μπαράζ συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη: Από ομηρία και διακίνηση λαθρομεταναστών μέχρι αρχαιοκαπηλία

Απ΄ όλα είχε το… μενού στο αστυνομικό δελτίο της Θεσσαλονίκης.

Ένας 49χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, συνελήφθη στην εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σουφλίου, την ώρα που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 91 μη νόμιμους μετανάστες.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη, αφού τον εντόπισαν να οδηγεί ρυμουλκό αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα τους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο εσωτερικό του ρυμουλκούμενου.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Σύλληψη 23χρονης που εμπλέκεται στην υπόθεση «ομηρίας» στο Ωραιόκαστρο

Παράλληλα, μία 23χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικό ένταλμα σύλληψης ανακρίτριας του τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της αρπαγής.

Η 23χρονη εμπλέκεται στην υπόθεση «ομηρίας», ως συνεργός ενός 58χρονου που κατηγορήθηκε τον προηγούμενο μήνα ότι κρατούσε «φυλακισμένα» στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, τα δύο ξαδέλφια του, μία 48χρονη κι έναν 47χρονο, από τα οποία αποσπούσε εκβιαστικά χρήματα.

Συνελήφθη 38χρονος που επιχείρησε να πουλήσει αρχαίο νόμισμα, μέσω διαδικτύου

Τέλος, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 38χρονος που επιχείρησε να πουλήσει αρχαίο νόμισμα, μέσω διαδικτύου.

Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων κατέσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, φάκελο με αποστολέα τον 38χρονο, που περιείχε νόμισμα, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης, σε σελίδα του διαδικτύου.

Πρόκειται για χάλκινο νόμισμα ρωμαϊκών χρόνων (3ου-4ου αιώνα μ.Χ.), το οποίο, όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο, σε περιοχή της Αρκαδίας όπου διαμένει.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.

Σχετικές ειδήσεις