ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο εμείς οι Έλληνες αυτά: Σουβλάκι για… Γκίνες στη Λιβαδειά (vids+pics)

Μόνο εμείς οι Έλληνες αυτά: Σουβλάκι για… Γκίνες στη Λιβαδειά (vids+pics)

Μετρημένοι στα δάχτυλα του αριστερού χεριού του… Κάπτεν Χουκ είναι (τουλάχιστον) οι Έλληνες που μπορούν να αντισταθούν σε ένα λαχταριστό σουβλάκι.

Πώς όμως θα χορτάσουν όλοι;

Γιατί μπορεί το σουβλάκι να διεκδικεί επάξια τον τίτλο του εθνικού μας φαγητού από κάτι… μουσακάδες, ωστόσο το συγκεκριμένο στη Λιβαδειά διεκδικεί ακόμα και ρεκόρ Γκίνες, αφού είναι το μεγαλύτερο που φτιάχτηκε ποτέ! Είπαμε, για να χορτάσουν όλοι…

Στην όμορφη πόλη της Βοιωτίας λοιπόν, έφτιαξαν σουβλάκι με μήκος… 201 μέτρων! Χρειάστηκαν μάλιστα 300 κιλά κρέατος, ειδική σιδερένια κατασκευή, αλλά και 200 κιλά κάρβουνα για το ψήσιμό του!

Η ιδέα ανήκε σε δύο νεαρούς ιδιοκτήτες ψητοπωλείου στη Λιβαδειά, την προσπάθεια των οποίων στήριξαν το επιμελητήριο, ο Δήμος Λεβαδέων, χορηγοί και πλήθος εθελοντών. Στη Λιβαδειά βρέθηκαν και εκπρόσωποι του οργανισμού Guiness World Records Ltd, ο οποίος κάθε χρόνο εκδίδει το σχετικό βιβλίο για τα ρεκόρ.

Χιλιάδες επισκέπτες, εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν το σημείο και συμμετείχαν στη γιορτή που μετατράπηκε σε γλέντι, απολαμβάνοντας το μοναδικό σουβλάκι και ακούγοντας παραδοσιακή μουσική από τον πασίγνωστο τραγουδιστή Γιώργο Μάγγα.

«Ένα μεγάλο γεγονός έγινε στην πόλη της Λιβαδειάς σήμερα, παγκοσμίου επιπέδου και ενδιαφέροντος. Η «μικρή» Λιβαδειά ακούστηκε σε όλον τον κόσμο, σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες στο σουβλάκι και νιώθουμε υπερήφανοι!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λιβαδειάς κ. Αγνιάδης.

Πληροφορίες, φωτογραφίες: radiothiva, tvstar

Σχετικές ειδήσεις