ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρός Σταυρός: Κεραυνοί Αυγερινού κατά Αλεξανδρή: «Αιδώς Αργείοι»...

Ερυθρός Σταυρός: Κεραυνοί Αυγερινού κατά Αλεξανδρή: «Αιδώς Αργείοι»...

Κεραυνοί από τον Αντώνη Αυγερινόκατά του προσωρινού προέδρου του Ερυθρού Σταυρού και των μεθόδων που επέλεξε να χρησιμοποιήσει για να αλλοιώσει, όπως καταγγέλλει, το αποτέλεσμα των εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή, με το απαρχαιωμένο και όχι το νέο καταστατικό.

Ο κ. Αυγερινός επιτίθεται κατά του κ. Αλεξανδρή και θέτει μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα τα οποία και θα πρέπει να απαντηθούν, καθώς για πολλές από τις καταγγελίες δεν αποκλείεται να προκύψουν και ποινικές ευθύνες για τα μέλη της νυν προσωρινής διοίκησης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επιστολή του προς τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού ο πρώην πρόεδρος Αντώνης Αυγερινός:

«ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΤΕΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ

Απάντηση στο μήνυμα ου κ. Αλεξανδρή.

«ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ»

Απευθυνόμαστε για τελευταία φορά πριν την διεξαγωγή εκλογών με συνείδηση του «βάρους» που φέρουν αυτές οι μέρες αλλά συνάμα και με απόλυτη συναίσθηση του χρέους μας έναντι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οφείλουμε όλοι να λειτουργήσουμε με σύνεση και προσοχή προκειμένου να διαφυλάξουμε την υψηλή ιστορική πορεία Ε.Ε.Σ.

Δυστυχώς, όμως, παρά την σοβαρότητα της κατάστασης βρισκόμαστε αντιμέτωποι για άλλη μία φορά με τις προσπάθειες επίτευξής των προσωπικών επιδιώξεων και διαμόρφωσης του προσωπικού προφίλ του νυν Προέδρου του Ε.Ε.Σ. κ. Αλεξανδρή.

Μας συγκλονίζει η απάθεια που διακατέχει τον κ. Αλεξανδρή, που με περισσό θράσος την ύστατη στιγμή διαστρεβλώνει τα γεγονότα και τα δεδομένα, συνεχίζει την άτεγκτη στάση διαβολής, αποκρύπτει την αλήθεια, δημιουργεί κλίμα αναταραχής και διασπείρει ανύπαρκτους φόβους και απειλές σε όλη την Ερυθροσταυρική κοινότητα.

Ο κ. Αλεξανδρής υποτίθεται ότι προσήλθε [επεβλήθη] ως σταθεροποιητής προκειμένου να διεξαχθούν αρχαιρεσίες, όμως μόνο σταθερότητα και ηρεμία δεν προσέφερε στον Ε.Ε.Σ., αφού με τις αυθαίρετες και άνομες πράξεις του αποδεικνύει ότι περιφρονεί τα δικαιώματα και τις αρχές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στο μήνυμά του παρουσιάζεται ως «σωτήρας του Ε.Ε.Σ.», αυτός που ξεπέρασε τα εμπόδια και οδηγεί τον Ε.Ε.Σ. σε εκλογές, αυτός που βοήθησε να μην αποβληθεί ο Ε.Ε.Σ. από την Διεθνή κοινότητα και να μην μας αφαιρεθεί το σήμα.

Μα κ. Αλεξανδρή δεν κουραστήκατε να ψεύδεστε, να αυτοδιαφημίζεσθε και να αυτοαναιρίσθε!!!

Οφείλετε κάποια στιγμή να λειτουργήσετε με βάση τις αρχές και αξίες καθώς και το απόλυτο συμφέρον του Ε.Ε.Σ., παρακάμπτοντας την ατομική σας ματαιοδοξία.

Αν όπως, υποστηρίζετε επιθυμείτε το καλό του Ε.Ε.Σ. τότε γιατί τον γυρίζετε στο 1965, και δεν τον φέρνετε στην πραγματικότητα του 2018. Γιατί οδηγείτε τον οργανισμό σε αρχαιρεσίες με το παλαιό καταστατικό και δεν ακολουθείτε την ειλημμένη απόφαση του Αρείου Πάγου;

Παραδεχθείτε, επιτέλους, ότι δεν τολμάτε να κάνετε εκλογές με το νέο καταστικό γιατί φοβάσθε το αποτέλεσμα.

Μην αποσιωπάτε, άλλο το γεγονός, ότι τα νυν μέλη του ΚΔΣ ενώπιων των δικαστικών αρχών απειλούσαν υπαλλήλους με απολύσεις.

Μήπως, εντέχνως, καλύπτετε το γεγονός ότι η νέα διοίκηση που θα εκλεγεί δεν δεσμεύεται από κανένα νομικό πλαίσιο ούτε από την Γενική Συνέλευση για διεξαγωγή εκλογών με νέο καταστατικό μέχρι τον Οκτώβριο, παρά μόνο υπάρχει μια μορφή ηθικής δέσμευσης; Αλήθεια, θα στηρίζουμε το μέλλον του Ε.Ε.Σ. σε ηθικές δεσμεύσεις;

Άλλη σας άνομη πράξη: επαναφέρατε παλαιά Διοικητικά Συμβούλια και Εθελοντές [πέντε μέρες προ των εκλογών] που έχουν αποδεδειγμένα βλάψει τον Ε.Ε.Σ. προκειμένου να αλλοιώσετε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επίσης, επαναλαμβάνετε το μέγα ψέμα της απώλειας του σήματος του Ε.Ε.Σ. αφού επισήμως σας έχουμε ενημερώσει (και ως νυν Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. οφείλατε να γνωρίζετε) ότι αυτό είναι κατοχυρωμένο από την Ελληνική Νομοθεσία.

κ. Αλεξανδρή με τις πράξεις σας μόνο σωτήρας δεν είστε.

Αντιθέτως είστε αυτός που κατευθυνόμενος τόσο από τα προσωπικά όσο και από άλλα συμφέροντα τορπιλίζετε και θέτετε σε κίνδυνο την ύπαρξη του Ε.Ε.Σ. λειαίνοντας το έδαφος για την επιστροφή του αρρωστημένου παρελθόντος.

κ. Αλεξανδρή έχουμε την ηθική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Επιθυμούμε και επιδιώκουμε ένα υγιές μέλλον για τον Ε.Ε.Σ. και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε το βεβηλωμένο παρελθόν να έρθει πάλι στο προσκήνιο.

Η ιστορία, το έμβλημα και οι αξίες του Ε.Ε.Σ. ενδυναμώνουν την πίστη και την ελπίδα μας για έναν αναγεννημένο κι αναδιαρθρωμένο Ε.Ε.Σ. και να είστε σίγουρος ότι θα το πετύχουμε.»

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστική ιστορία: Πιλότος βρέθηκε ζωντανός 30 χρόνια μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του!

Θρίλερ με το Σκοπιανό: Τόσο κοντά όσο και μακριά η συμφωνία

Σχετικές ειδήσεις