ΣΦΕΕ: Καμία μέριμνα για φαρμακευτική δαπάνη, εμβόλια και clawback

Επιστολή αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα…

Δολοφονία στη Ρόδο: Ο 19χρονος αναγνώρισε 12 από τους κρατούμενους που του επιτέθηκαν

Στην αναγνώριση 12 κρατουμένων των φυλακών Αυλώνα…

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο να τον χτυπούν

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι τέσσερις…

Πού στέλνει η Άγκυρα το Barbaros - Δείτε χάρτες

Κλιμακώνοντας την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική…

Ο νέος συνεργάτης της Redstone για το Athens Alive!

Η Redstone ανακοίνωσε τη συνεργασία της με…

Χαμόγελο του Παιδιού: «Γίνονται καταγγελίες που μένουν στο συρτάρι»

Χαμόγελο του Παιδιού: «Γίνονται καταγγελίες που μένουν στο συρτάρι»

Από 5 έγιναν 10 και 15 κάθε μέρα οι καταγγελίες στην γραμμή 1056, δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Μετά τη δημοσιοποίηση των συγκλονιστικών υποθέσεων κακοποίησης ανηλίκων στη Λέρο και στη Ζάκυνθο, αυξήθηκε η προσφυγή στις ανώνυμες καταγγελίες «που ίσως να αλλάξουν το μέλλον κάποιου παιδιού».

«Λάβαμε το 2009 την πρώτη ενημέρωση για δύο μωρά που σε ηλικία μηνών βασανίζονται και κακοποιούνται από τους γονείς τους και ακολούθησε δεύτερη και πιο έντονη καταγγελία το 2011, ενημερώσαμε εισαγγελέα αλλά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία», ανέφερε ο Κ.Γιαννόπουλος, εκθέτοντας τα προβλήματα που οδηγούν στο συρτάρι υποθέσεις, «όπως το παιδί που βρέθηκε σκοτωμένο ενώ είχαν γίνει 44 καταγγελίες για την κακοποίηση του».

«Μια κοινωνική λειτουργός επιφορτισμένη με 1000 θέματα σε ένα Δήμο ανέλαβε και την υπόθεση αυτή», εξήγησε ο κ.Γιαννόπουλος τονίζοντας ότι θα ήταν καλύτερα «να διαχειρίζεται τις υποθέσεις κατευθείαν η αστυνομία και να υπάρξει οργάνωση σε πλαίσιο περιφέρειας ώστε να μην προκύπτει η δυσλειτουργία του ενός ατόμου».

«Η στατιστική αναφέρει ως θύματα 1 στα 7 παιδιά, ωστόσο λαμβάνουμε 260.000 κλήσεις με καταγγελίες για 1700 παιδιά εκ των οποίων μόνον 8 αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση», πρόσθεσε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Πηγή:ΕΡΤ