ΕΛΛΑΔΑ

Αυγερινός: Εκλογές με «μπράβους» στον Ερυθρό Σταυρό

Αυγερινός: Εκλογές με «μπράβους» στον Ερυθρό Σταυρό

Την παρουσία ατόμων με λίστες προκειμένου να ελέγχουν τα ονόματα όλων όσοι ήθελαν να παρευρεθούν στο χώρο διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Κυριακή (03/06/2018), καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός.

Μόνο στα εγγεγραμμένα πριν το 2012 μέλη επιτρεπόταν η είσοδος, τονίζει ο κ. Αυγερινός, αποκλείοντας προέδρους Περιφερειακών Τμημάτων, προέδρους Συλλόγων και απλούς εθελοντές. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Αυγερινού:

«Μία ημέρα που αντί να είναι γιορτή του Ερυθροσταυρικού κινήματος χαρακτηρίσθηκε (από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης) από τις έντεχνες μεθόδους εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

Αυτοί που υποδέχονταν τους Ερυθροσταυρίτες δεν ήταν οι δικοί τους αγαπημένοι συμπορευτές, αλλά κάποιοι μαυροφερεμένοι κύριοι "μπράβοι", χωρίς ίχνος διακριτικών στοιχείων, στολών κ.λπ. που θα δικαιολογούσε την παρουσία τους.

Κάποια άτομα που με αυστηρό και αυταρχικό ύφος απαγορεύανε τη διέλευση στον χώρο διεξαγωγής των εκλογών σε όποιον Ερυθροσταυρίτη ήθελε να παρευρεθεί.

Έχοντας στα χέρια τους ονομαστικούς καταλόγους, επιτρέπανε την είσοδο μόνο στους εγγεγραμμένους (πριν το 2012), αποκλείοντας από τον μεγαλύτερο θεσμό του Ερυθροσταυρικού κινήματος, τη "Γενική Συνέλευση", όποιον γνήσιο Ερυθροσταυρίτη ήθελε να εισέλθει, βοηθώντας έτσι το έργο του παλαιού κλειστού "CLUB".

Πρόεδροι Περιφερειακών Τμημάτων, με τεράστια προσφορά στους κόλπους του Ερυθρού Σταυρού, Πρόεδροι Συλλόγων, απλοί εθελοντές, άνθρωποι που έχουν δώσει όλη τους τη ζωή στον Ερυθρό Σταυρό εκδιώχθηκαν αποτόμως προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα της παρέας του κ. Αλεξανδρή. Ερυθροσταυρίτες που όλα τα προηγούμενα χρόνια παρακολουθούσαν ελεύθερα τη Γενική Συνέλευση τώρα απομακρύνονταν επιθετικά (ως μιάσματα) από τον χώρο. Αλήθεια, τι έπρεπε να μείνει κρυφό από όλους αυτούς;

Η απερχόμενη Διοίκηση Αλεξανδρή, με την απάθεια και ανοχή των παρόντων εκπροσώπων της Δ.Ο.Ε.Σ, καταπάτησαν κάθε γραπτό και άγραφο νόμο. Καταπάτησαν τα δικαιώματα ελευθερίας σκέψης και συνείδησης, τα δικαιώματα ελευθερίας γνώμης και έκφρασης, το δικαίωμα συμμετοχής ελεύθερα σε συγκεντρώσεις. Καταπάτησαν όλες τις αρχές και αξίες που πρεσβεύει ο Ερυθρός Σταυρός και η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο κ. Αλεξανδρής και η παρέα του εξανάγκασαν τους Ερυθροσταυρίτες σε έναν εξευτελισμό δίχως προηγούμενο στη μακρά ιστορία του Ερυθρού Σταυρού. Επιβάλανε μια μορφή αστυνόμευσης της Γενικής Συνέλευσης με «μπράβους» για την προστασία, δήθεν, των γενικών συμφερόντων του Ε.Ε.Σ., με πρόσχημα την "άνετη" διεξαγωγή των εκλογών και την επιβολή στους εκλέκτορες του αισθήματος της "πειθαρχημένης ελευθερίας".

Οι προσερχόμενοι βρεθήκανε κυριολεκτικά μπροστά στην κατάλυση κάθε ατομικού και δημοσίου ήθους, στην έλλειψη σεβασμού και εμπιστοσύνης προς αυτούς που έχουν προσφέρει όλο τους το "είναι" για τις αξίες και τα ιδανικά του Ερυθρού Σταυρού.

Ποια ήταν τα κίνητρα αυτών των σύγχρονων μεθόδων περιορισμού που έθεσε η απερχόμενη Διοίκηση Αλεξανδρή; Τι φοβότανε; Από τι κινδύνευε η Γενική Συνέλευση και χρειαζόταν την προστασία μπράβων; Αληθεύει ότι ο κ. Αλεξανδρής ήταν ο εμπνευστής αυτής της αντιδημοκρατικής "παράστασης" των εκλογών;

Αλήθεια σε ποια άλλα κράτη - μέλη της Δ.Ο.Ε.Σ διεξάγονται οι εκλογές με security που απομακρύνουν εθελοντές και εργαζόμενους από τον χώρο;

Οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, κύριοι, δεν είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των Ερυθροσταυριτών. Οι Ερυθροσταυρίτες δεν αποτελούν μορφές κατολίσθησης και σκοταδισμού. Αντίθετα, είναι στυλοβάτες των ηθικών, πνευματικών και δημοκρατικών αρχών. Είναι πρότυπα αναφοράς!

Οι Ερυθροσταυρίτες, κύριοι, είναι άνθρωποι με καθαρό πνεύμα, νηφάλιο ψυχικό κόσμο και πνευματική συγκρότηση. Είναι άτομα με υψηλό συναίσθημα ανθρωπισμού και εντιμότητας και είναι ανήθικo από την πλευρά σας να τους συμπεριφέρεστε ως κάτι το διαφορετικό και επικίνδυνο.

Κύριοι, με τις πράξεις σας δείξατε για άλλη μία φορά ότι το ήθος και το ύφος σας ουδεμία σχέση έχουν με το Ερυθροσταυρικό ιδεώδες. Απλώς το υποβιβάζουν. Λυπούμαστε βαθύτατα για εσάς».

Σχετικές ειδήσεις