ΕΛΛΑΔΑ

Άμφισσα: Άφαντος ο δολοφόνος της 13χρονης Γιαννούλας - Στη φυλακή ο συνεργός

Άμφισσα: Άφαντος ο δολοφόνος της 13χρονης Γιαννούλας - Στη φυλακή ο συνεργός

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην πόλη της Άμφισσας, έξι ημέρες μετά τον αδόκητο χαμό της 13χρονης Γιαννούλας και τον τραυματισμό ενός 35χρονου, από τους πυροβολισμούς του 34χρονου επιχειρηματία της περιοχής που φέρεται να είχε διαφορές με κατοίκους του καταυλισμού.

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ

Ο δράστης εξακολουθεί και αναζητείται, καθώς μετά το φονικό εγκατάλειψε τα πάντα και οπλισμένος φέρεται να κατέφυγε στον ορεινό όγκο της Γκιώνας για να αποφύγει κυρίως όχι τη σύλληψη, αλλά το λιντσάρισμα από τους εξαγριωμένους Ρομά.

Συγγενείς της ανήλικης κοπέλας ορκίστηκαν εκδίκηση μπροστά στο άψυχο κορμάκι της κοπέλας, σπάζοντας αρχικά το κατάστημα που διατηρούσε ο 34χρονος στην Άμφισσα και πυρπολώντας το αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από το σημείο που έγινε το φονικό. Μετά την κηδεία του κοριτσιού επίσης, έκαψαν λάστιχα και έκλεισαν την ΕΟ Άμφισσας – Λαμίας, χωρίς να γίνουν άλλα επεισόδια.

Πληροφορίες ήθελαν να έχουν επιτεθεί και σε έναν 40χρονο Αλβανό εργάτη που είχε ο 34χρονος στο στάβλο του, ο οποίος την Τρίτη (5/6) το απόγευμα συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία της απλής συνέργειας, καθώς ήταν μαζί με το δράστη την ώρα που συνέβη το κακό (χωρίς όμως να έχει συμμετοχή στους πυροβολισμούς).

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, ο 40χρονος αργά το απόγευμα της Παρασκευής (8/9), με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, πήρε το δρόμο για τη φυλακή και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Επιθυμία των συγγενών της 13χρονης Ρομά, παραμένει να βρεθεί ο 34χρονος και να τιμωρηθεί παραδειγματικά για το έγκλημα.

Σημειώνεται ότι παρά το ότι το κλίμα είναι σαφώς πιο ήρεμο, δεν λείπουν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των ντόπιων και των ανθρώπων του καταυλισμού. Σύμφωνα με τους κάτοικους της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων αντιδρούν για την ύπαρξη του καταυλισμού, υπάρχουν πολλά ακόμη περιστατικά που έχουν καταγραφεί στα ημερήσια δελτία της αστυνομίας και αφορούν κλοπές και εξυβρίσεις.

Τέλος, όσον αφορά την αναζήτηση του 34χρονου εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος παρά τις αρχικές διαρροές που έκαναν λόγο για παράδοσή του. Το μόνο σίγουρο, στα σενάρια που κυκλοφορούν αλλά δεν επιβεβαιώνονται είναι πως η εμφάνισή του θα πυροδοτήσει νέο κύκλο έντασης.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις