ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Ένταση στο δικαστήριο - Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 30χρονου Παναγιώτη

Ηλεία: Ένταση στο δικαστήριο - Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 30χρονου Παναγιώτη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, αφέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (13/6) οι δύο άνδρες, 44 και 42 ετών, που κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο για την υπόθεση του θανάτου του 30χρονου Παναγιώτη Σταυρόπουλου στον Πύργο την Κυριακή (10/6).

Οι κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου για να απολογηθούν στον Ανακριτή, στιγμή κατά την οποία επικράτησε ένταση έξω από τις δικαστικές αίθουσες, καθώς συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του εκλιπόντος επιτέθηκαν φραστικά και σωματικά στους κατηγορούμενους, τραυματίζοντας ελαφρά τον έναν από τους δύο. Το επεισόδιο έληξε με την άμεση παρέμβαση των αστυνομικών και των ψυχραιμότερων συγγενών και συνεχίστηκε η δικαστική διαδικασία.

Ο –διορισθείς από την Εισαγγελία- δικηγόρος υπεράσπισης δήλωσε: «Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφανίσεως στα αστυνομικά τμήματα ανά δεκαπέντε ημέρες και με την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Θεωρώ ότι ανταποκρίνεται στην ορθή αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών».

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος Πάνος Σταυρόπουλος βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην οδό Κολοκοτρώνη στον Πύργο, λίγα μέτρα μακριά από τον Λόφο του Επαρχείου. Χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, εξιχνιάστηκε πολύ γρήγορα η υπόθεση και αποκαλύφθηκε ότι ο θάνατος του 30χρονου επήλθε σε φιλικό σπίτι μερικές ώρες νωρίτερα από παθολογικά αίτια και πως οι δύο φίλοι του τον μετέφεραν νεκρό με το δίκυκλό του στο σημείο, φοβούμενοι τις συνέπειες.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, στο περιθώριο της αναμονής πριν από την απολογία του στον Ανακριτή, ανέφερε ότι προσπάθησε να επαναφέρει στη ζωή τον 30χρονο και ότι ο ίδιος πήρε τηλέφωνο στο 100 για να ειδοποιήσει για το πτώμα.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις