Τελετή ορκωμοσίας των Δοκίμων Υπαστυνόμων

Τελετή ορκωμοσίας των Δοκίμων Υπαστυνόμων

Ολοκληρώθηκε το πρωί η τελετή ορκωμοσίας των πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων όπου πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Η τελετή έγινε ενώπιον του Προϊστάμενου του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αδαμάντιου Σταματάκη, ενώ χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Κιούλος.

Παράλληλα, παρέστησαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, εκπρόσωποι της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β', Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.