ΕΛΛΑΔΑ

Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας: Αρνήθηκαν να χορέψουν σε φεστιβάλ ως ένδειξη διαμαρτυρίας (pics)

Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας: Αρνήθηκαν να χορέψουν σε φεστιβάλ ως ένδειξη διαμαρτυρίας (pics)

Τα παιδιά της Λέσχης ενώ παρευρέθηκαν στη διοργάνωση δεν χόρεψαν, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους για τη συμφωνία των Πρεσπών

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, των γονιών και των παιδιών της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας οι χορευτές του συλλόγου εαν και παρεβρέθησαν και τίμησαν με την παρουσίας τους το 11ο Παιδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στο Μαυριβούνι Σκύδρας...δεν χόρεψαν.

Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την έντονη διαφωνία τους και καταδικάζοντας απερίφραστα την συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την κυβέρνηση των Σκοπίων λίγες ώρες πριν, στην ηρωική περιοχή των Πρεσπών.

Τα παιδιά παραταγμένα και ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές σήκωσαν στα χέρια τους τη σημαία της Μακεδονίας, όπου και καταχειροκροτήθηκαν.

«Οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι στην διαφύλαξη της εθνικής ενότητας και στην καταπολέμηση του διχασμού της ελληνικής κοινωνίας.

Καλούμε τις όλες πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μην επικυρώσουν την συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο και να αγωνιστούν για την ανάκληση», αναφέρει η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr